P+R parkoló kerékpároknak Bécsben

Kerékpárok számára létesítettek P+R parkolót Bécsben. A liesingi pályaudvarnál található zárt kerékpártárolóban 28 bringának van hely; egy napra 70 centért lehet letenni a biciklit.

Mostantól a P+R parkolók analógiájára működő zárt kerékpártárolóban hagyhatják a biciklijüket Bécs lakói, ha a liesingi pályaudvaron szállnak vonatra.

Új formája nyílt meg a kerékpározásnak

Az új bicikligarázsban 28 kerékpárnak van hely, egy napra 70 cent, egy hétre 7 euró, egy évre pedig 70 euró a parkolási díj. Jegyet helyben, automatánál vagy okostelefonnal lehet vásárolni.

Bécs
Bike & Ride parkolót adtak át Bécsben. Forrás: ©Mobilitätsagentur Wien/Christian Fürthner

Az új kerékpárgarázst a vasútállomásnál található P+R parkolóházban alakították ki, mivel az osztrák fővárosban egyre többen kombinálják a közösségi közlekedést és a kerékpározást. Nem ez az egyetlen létesítmény Bécsben: 2016-ban a főpályaudvarnál, a Hauptbahnhofon adtak át egy hasonló, jóval nagyobb kapacitású őrzött kerékpártárolót.

Bike & Ride
Forrás: ©Mobilitätsagentur Wien/Christian Fürthner

Itt 760 biciklinek van hely, ráadásul biciklikölcsönző, shop és szerviz egészíti ki a kínálatot. A kerékpárállomás – Bécs Városa megbízásából –szociális üzemként működik, és tartósan munkanélküli emberek visszatérését segíti a munkaerőpiacra.

Bike & Ride
Forrás: ©Mobilitätsagentur Wien/Christian Fürthner
Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.