Art Hotel Downtown, Amman

A hotel színes, életteli, barátságos, akárcsak az egész környék.

Szerző: Fincziczki Béla

 

Első benyomások

A jordán főváros nyüzsgő központjában mindig akad valami látni-, megtapogatni, megszagolni és megkóstolnivaló.

A 40 szobás butikhotel bejáratát egy udvaron keresztül lehet megközelíteni, ami megszűri az utcai forgatag zaját. Messziről mosolyognak ránk a recepcióból, néhány beszélgetés után régi barátként kezelnek minket.

Már az előtérben feltűnnek viszont a random elhelyezett modern festmények, kis szobrok és furcsa installációk – ezekre utalhat az art szó a szálloda nevében. Nem illenek ide, első blikkre nincs helyi vonásuk, talán át lehetne gondolni ezt a koncepciót.

Szobák

Kétágyas szobánk tiszta, tágas, nagy fürdőszobával. Légkondi, vízforraló és hűtő is van, illetve dolgozni is kényelmesen lehet. Így az sem csalódik, aki üzleti úton jár itt, vagy épp halaszthatatlan munkája akad.

Kiváló az ágy, garantált a pihenés és egyáltalán nem szűrődik be zaj. Jó ide megérkezni egy átturistáskodott nap után. Az erős háromcsillagos színvonalat képviselő szobák többségét helyi és más közel-keleti motívumokat ötvöző modern falfestmények díszítik, itt jobban is működik az art, mint az előtérben.

Szolgáltatások

A barátságos fogadtatás mindenre kiterjed, összes kérésünket megpróbálják teljesíteni. Működik itt szauna, a tetőteraszon pedig sokan elnyújtóznak egy kávé mellett. Az előtérben kirándulásokat és reptéri transzfert is szerveznek.

A reggeli felejthető, az étteremben nem jártunk, inkább a környék étkezdéit és street food egységeit próbáltuk ki (verhetetlen a humusz a néhány percre lévő Hashem étteremben, és kihagyhatatlan a künefe sajtos édesség a szomszédos Habibah cukrászdában; mindkét hely legendás a városban).

Összegzés

A belvárosi hotel egyik legnagyobb érdeme az elhelyezkedése, bár a környékbeli nyüzsgés és forgatag miatt talán nem mindenkinek lehet ajánlani. A modern műalkotások sem mindig találnak be, de legalább egyedivé teszik a szállodát, míg a nagy láncok Amman több pontján tornyosuló komplexumai általában személytelennek tűnnek. A szobákban kiválóan lehet pihenni és dolgozni is. Kiváló bázis lehet Amman és Jordánia felfedezéséhez.

 

 

97%
Awesome
  • Lokáció
  • Dizájn
  • Kényelem
Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.