Sheraton Roma Hotel & Conference Center

Kényelmes és kellemes mediterrán konferenciakomplexum, hatalmas méretekkel, ennek ellenére személyre szabott szolgáltatással és odafigyeléssel.

Szerző: Németh Andrea

 

Első benyomások

A hotelt kétségkívül elsősorban fekvése predesztinálja sikerre és népszerűségre, hiszen rettentő könnyen megközelíthető, akár a repülőtér, akár a város felől érkezzünk is. Reptérhez való közelsége tranzitszállásnak is alkalmassá teszi, de hatalmas konferenciakapacitásait is előszeretettel használják ki annak okán, hogy a nemzetközi résztvevők alig fél óra alatt ideérhetnek a Fiumicino repülőtérről.

Bár este, sötétben érkeztünk, már első ránézésre leszűrhető volt: óriási és sokoldalú komplexumról van szó.

Szobák

Milyen is lehetne egy Sheraton, ha nem tágas, finoman elegáns, kissé konzervatív, de annál kényelmesebb. A nagy terek az egész hotelt jellemzik, a közösségi tereket is beleértve, a szobák pedig akkor is kényelmesen belakhatók, ha osztoznunk kell rajta valakivel. Összesen nem kevesebb, mint 640 van belőlük az épületben. A teljes Marriott Csoport híres a kivételes alváskomfortról, amelyet ebben a hotelben is megtapasztalhattunk; vélhetően annyiba kerül egy ilyen szállodai matrac, mint nálam otthon a hálószoba teljes bútorzata.

Konferencia

Kevés olyan városi szálloda van, amely színvonalas konferenciahelyszín is egyben. A hotel kongresszusi kapacitása 30 teremből áll 50 000 négyzetméteren, multifunkcionális, 1350 négyzetméteres bálterme egyszerre 2000 főt tud fogadni. Azt gondolom, mondani sem kell, hogy minden szükséges technikai eszközzel, business- és catering-szolgáltatással rendelkeznek, amelyekre szüksége lehet egy rendezvénynek. Különösen szimpatikus, hogy a vendégek egyedi megrendeléseinek is eleget tesznek, sőt: egy hosszú repülőút után kifejezetten jólesett, hogy a lobbiban – mivel a vacsoraidő már rég lejárt – apró snackekkel és hűs italokkal vártak bennünket.

 

Gasztronómia

A szálloda ízletes, látványos és gazdag büféreggelivel, izgalmas nemzetközi specialitásokkal várja a vendégeket. Mediterrán jellege nem marad el, fő éttermén és bárján kívül a medence közelében is található bár és étterem, amelyek kifejezetten kellemes környezetet biztosítanak, ha le szeretnénk lazulni egy nehéz nap után.

Szintén hangulatos a 6. emeleten található business lounge, amelyhez hatalmas tetőterasz is kapcsolódik. Itt elfogyasztani nyugodtan a reggeli kávét felbecsülhetetlen.

Nemcsak azért, mert a hotel tetőteraszán zavartalanul élvezhetjük a mediterrán levegőt, benne a mediterrán fenyő, azaz a Pínea fenyő semmihez sem fogható illatával, hanem azért is mert, a hatalmas hotel nagy csoportjainak nyüzsgése elől itt  elbújhatunk egy kicsit egy könnyű skack vagy frissen facsart gyümölcslé mellett.

Összegzés

Kényelmes és kellemes mediterrán konferenciakomplexum, hatalmas méretekkel, ennek ellenére személyre szabott szolgáltatással és odafigyeléssel. Konzervatív eleganciája mellett minden modern funkció és szolgáltatás megtalálható benne, amely egy hasznos és eredményes rendezvényhez kell. Ráadásul jobban alszik az ember, mint otthon.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.