The St. Regis Mauritius Resort

Szerző: Németh Andrea

 

Első benyomások

Luxus a köbön. Ez pont az a szálláshely, ahol az ember néhány napig megtapasztalhatja, milyen lehet piszkosul gazdagnak lenni. Jelentem: egész elviselhető. A 172 szobát és lakosztályt, számtalan, különböző stílusú éttermet, exkluzív spát és más szolgáltatásokat felölelő resort hosszan elnyúlik a finomhomokos tengerparton, a Le Morne félszigeten, épp annak a sziklának a lábánál, amelyikről a rabszolgák a mélybe ugrottak egykor fogva tartóik elől. Gyönyörű természeti környezet, dús, buja növényzet, színes virágok, igazi paradicsomi miliő. Mesebeli. Innen egyébként a sziget minden fontos látnivalója könnyen megközelíthető. A főépület 100 éves, egykor egy nemesi családé volt.

Szolgáltatások

A szálloda koloniális stílusával finom elegancia és nagyfokú vendégcentrikusság párosul, ez adja különlegességét. Nem találkoztam például még egy olyan hotellel, ahol már érkezésem másnapján nevemen szólít a személyzet a folyosón. Ez a figyelmesség és előzékenység, kedvesség talán a legnagyobb bája ennek a helynek, no meg az a rengeteg szolgáltatás, amely rendelkezésre áll.  A komplexumban minden létező program elérhető, ami pedig nem, azt megszervezik. A gyerekekre külön bölcsi, illetve ovi vigyáz, az exkluzív spa valóban olyan, mint egy valóra vált álom, különleges berendezése igai luxust nyújt. Olyan része is van, amely teljesen privát, itt a vendég háborítatlanul évezheti a pihenést, kilátással a tengerre és a csodás parkra. Az éttermekben nemzetközi, távol-keleti, japán ízek kóstolhatók, de találunk a főépületben gyönyörű rendezvénytermeket, könyvtárszobát, business lounge-ot, sőt mozit is. Érdekesség, hogy az emeletre a hajdani Titanicéval egy az egyben megegyező lépcső vezet fel.

 

Szobák

A különleges kis villákban a földszinten és az emeleten is találhatók szobák, mindegyik hatalmas terasszal rendelkezik, kilátással az óceánra és a pálmafás, szépen gondozott parkra. A szoba azon túl, hogy nagyobb mint a lakásom itthon, mindent tud, amelyet a luxustól elvárunk. Minden csupa márvány, külön gardróbszoba áll rendelkezésre, a fürdő pedig káddal, nagy zuhanyzóval és két mosdókagylóval, hatalmas fésülködőasztallal már-már túlzásnak hat. Fontos megjegyezni, hogy Mauritiuson az Egyesült Királyságban leginkább elterjedt, három szögletes lábbal rendelkező dugalj a jellemző, ám itt gondoltak a gyanútlan európaiakra is, úgyhogy gond nélkül tudjuk csatlakoztatni a töltőt.

Tengerpart

A hotel hosszan elnyúlik a finomhomokos tengerparton. A látvány önmagáért beszél, és gyönyörű is a nyugágyakkal teli partról nézve. Ám a korallzátonyok miatt a part közelében a víz nagyon sekély, és a hullámzás neki-nekisodorhat a koralloknak, nem árt vigyázni. Megmártózni azonban ideális, ha úszni nem is.

A szálloda különösen kedvelt a házasulandók körében, a szertartásoknak általában szintén ez a csodás természetes háttér szolgál kulisszául. A hotelben a szabályzat része, hogy egy nap csak egy esküvőt rendeznek, hogy a nagy napon semmi se vonja el a figyelmet az ifjú párról.

Összegzés

Valóra vált álom. Ez az a hely, ahol nehéz kifogást találni, hacsak nem épp a nagyfokú nyájasság válik egy idő után terhessé egy ehhez a világhoz nem szokott magyarnak. De persze ez már csak a csomó a kákán, mert a luxus valójában igen kényeztető és élvezetes tud lenni. Ajánlom kipróbálásra.

100%
Álomszép
  • Design
Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.