Budapest–Athén–Rodosz az Aegeannel

Az utasok ha nem is fejedelmi, de nagyon korrekt szolgáltatást kapnak az út során. Az sem elhanyagolható, hogy az Aegean légiutas-kísérői az átlagnál többet mosolyognak.

Szerző: Vajk Brigitta

 

Háttér

A Budapest és Athén között üzemelő járat A320-as géptípussal, turista osztállyal üzemel, a nyári szezonban heti négy járattal (kedd, péntek, szombat, vasárnap). Az Aegean belföldi útvonalai közül az egyik legkedveltebb szigetet, Rodoszt naponta 5 járat köti össze Athénnal, az utolsó késő este indul, amit azért is érdemes kiválasztani Budapestről, mert  így juthat idő egy rövid athéni városnézésre is (a metró kevesebb mint 1 óra alatt bent van Athén központjában).

????????????????????????????????????

Check-in és beszállás

A zsúfolásig megtelt járat ellenére viszonylag gyors és zökkenőmentes, s mivel a feladható poggyászt tartalmazza a jegyünk, érdemes élni a lehetőséggel, már csak az átszállás kényelmesebbé tétele miatt is.

 

Fedélzeten

A Budapestre is közlekedő Airbus A320-asok 168 székesek, a lábtérre nem lehet panasz – kellemesen elviselhető az alig másfél órás úton –, ahogy az ülések kényelmére sem. A fedélzet mindenben megfelel a mai kor követelményeinek, a légiutas-kísérők egyenruhája elegáns, s a – regionális légitársaságokra manapság már nem jellemző – felszolgált étel minősége és mennyisége is átlagon felüli, mindegyik napszakban. Én egy kellemes „estebédet” fogyasztottam: az ízléses dobozban tálalt görögös meleg egytálétel mellé desszert is járt.

 

Átszállás és érkezés

Mivel a viszonylag rövid út két fel- és leszállást foglalt magába, van, aki ezt túl fárasztónak ítéli. De aki imád repülni – ahogy én is – az mindennek csak a jó oldalát látja. Athénban még a csomagokkal sem kellett bajlódni, a rövid második repülés után pedig hamar hozzájutottunk poggyászainkhoz a rodoszi reptéren.

Összbenyomás

Úgy vélem, méltán érdemli meg a görög légitársaság sorozatban kilencedik alkalommal a „Legjobb Regionális Légitársaság” Skytrax-díját. A díjat az utasok ítélik oda, akik ha nem is fejedelmi, de nagyon korrekt szolgáltatást kapnak az út során. Az sem elhanyagolható, hogy az Aegean légiutas-kísérői az átlagnál többet mosolyognak.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.