Új szállodát nyithat az Ikea az USA-ban

A világ leghíresebb lakberendezési üzletóriásának nem ez az első törekvés arra, hogy ne csak az áruházban engedje meg, hogy a vevők kipróbálják a matracokat.

Az Ikea jelenleg még tárgyal a fejlesztőkkel, hogy miként újítsák fel a kiszemelt épületet, az észak-amerikai Connecticutban.

Ikea
Kényelemben a dizájnos Ikea-bútorok közt. Fotó: alltomresor.se

Már 2007-ben nyitottak egy hostelt, igaz, hogy Norvégiában és ideiglenesen, ahol a vevők ki tudták pihenni a fáradalmaikat, ha nem végeztek az órákig tartó vásárlással – olvasható az egyik svéd online magazinban. Aztán megnyitottak egy „igazi” szállodát 2016-ban Älmhultban, az Ikea szülővárosában, ahol az ügyfelek az áruház közelében meg is alhattak.

Több tucatnyi olcsó hotelt nyitnának

Olyan tervekről is szó esett az elmúlt években, hogy több tucatnyi olcsó hotelt nyitnak európai országokban, amelyeket ráadásul nem a saját tervezésű bútorokkal rendeznek be, amin mindenki meglepődött. Akkor butikhoteleket ígértek, elérhető szobaárakkal, és a hálózatot egy másik, a szállodaiparban jártas céggel akarták üzemeltetni.

 

Volt olyan kísérletük is, hogy az egyik legforgalmasabb európai reptéren nyitnak egy hotelt, vagy inkább ideiglenes várót, ahol az utasok megpihenhetnek, ami reklámnak sem volt rossz ötlet.

A Connecticut-beli New Havenben a Pirelli Tire Building 2003 óta az Ikea tulajdona. Amióta Ingvar Kamprad, az alapító tulajdonos elhunyt, más szelek fújnak a menedzsmentben is.  A cégóriás most tárgyalásokat folytat a fejlesztőkkel az épület felújításáról és hotelként való átalakításáról.

 

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.