Több mint 40 repülőt végleg kivon flottájából a Lufthansa

A válság előtti keresleti szint a légitársaság szerint csak évek múlva állhat vissza, ezért a Lufthansa végleg kivon a flottából hat Airbus A380-ast, tíz Airbus A340-est és öt Boeing 747-est, emellett az európai járatokat teljesítő Airbus A320-asok közül is huszonegy darabot.

A légitársaság közleménye szerint az igazgatóság nem lát esélyt arra, hogy a légi közlekedés iránti igény a járvány után rövid időn belül fellendüljön, mivel a korlátozásokat csak hónapok múlva oldhatják fel az országok.

Flottacsökkentés várható az Austrian Airlinesnál és a Brussels Airlinesnál is, de ennek részleteit a cég egyelőre nem közölte.

A közleményben a Lufthansa hangsúlyozta, igyekeznek minden érintett dolgozónak más munkát találni a cégen belül, erről már elkedzték a tárgyalásokat a szakszervezettel.

Több mint 40 repülőgépét végleg kivonja a flottából a Lufthansa Fotó: Pixabay

A Lufthansa, és a tulajdonában lévő légitársaságok (Swiss, Austrian Airlines, Eurowings, Brussels Airlines) a válság előtt 763 gépes flottával rendelkezett, amelyből 700-at jelenleg különböző repülőtereken tárolnak.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.