Utazzunk Drezdába!

A németek igazán értenek hozzá hogyan csináljanak kedvet egy városhoz.

Nemrégiben Drezdában jártunk egy turisztikai vásáron, ahol az alábbi kis filmet vetítették le nekünk. Drezda, a körülbelül 500 ezer lakosú egykori kelet-német város II. világháború rombolásából való kitartó, hatékony és büszke regenerálódását követően egyszerre kínál festői kulisszákat és friss, zöld, fiatalos, lendületes és nagyon élhető környezetet.

Dirk Hilbert polgármestertől megtudtuk: a városban, ahol megállíthatatlanok a fejlesztések, több mint 20 ezren dolgoznak a turizmusban.

Fejlesztések és kultúra

2019 nyarán nyílik meg az új képtár, 2019 őszén pedig I. Erős Ágost uralkodó rezidenciája válik látogathatóvá. Drezdát választotta első németországi házának helyszínéül a holland Student Hotels lánc, tekintettel a 42 ezer itt tanuló egyetemistára. A hotel ősszel nyit.

Drezda történelmi, friss, zöld, fiatalos, lendületes és nagyon élhető. Mindemellett Drezda a kultúra egyik fellegvára is, 15 múzeumában mindig találni valami izgalmasat és újat, kulturális intézményeiben hetente 150-szer megy fel a függöny. 2025-ben pedig Európa Kulturális Fővárosa lesz.

 

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.