Amerika a karosszékből

A Discover America Hungary összegyűjtötte a legizgalmasabb, teljesen ingyenesen elérhető virtuális programlehetőségeket.

A koronavírus terjedésének visszafogása érdekében a világon szinte mindenki az otthonában vészeli át ezt az időszakot. Az internet azonban segít abban, hogy virtuális utazást tegyünk az Amerikai Egyesült Államokba, ahol az online térben is lehetőségek végtelen tárháza várja a vendégeket.

„Reméljük hamarosan véget ér a járvány és újra biztonságos lesz az utazás. Ám addig is, érdemes online felfedezni ezt a látnivalókban bővelkedő országot, és tervezgetni, álmodozni. Aki pedig már járt ott, az kellemes nosztalgiával nézheti meg újra a korábban felkeresett helyeket”- mondta Farkas Miklós, a Discover America Hungary elnöke.

Hét kategóriában gyűjtötték össze azokat az USA-hoz köthető izgalmas virtuális programokat, amelyek most ingyenesen érhetők el.

1. Múzeumok

A Google Arts and Culture világszerte több mint 2500 múzeummal és galériával társult, hogy virtuális túrákat kínálhassanak róluk. Köztük van a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum, amely több mint 200 770 tárgyon keresztül mutatja be 5000 év történelmét. A Google segítségével körbejárható a USS Intrepid repülőgép-hordozó is, amelynek a fedélzetén sokat tanulhatunk az amerikai hadtörténelemről. Az Ovális Iroda kulisszatitkaival is megismerkedhetünk egy másik Google virtuális túrán, amellyel a Fehér Ház járható be.

Most bárki megismerkedhet a Ovális Iroda kulisszatitkaival

Fotó: Pixabay

Washington D. C.-ben a Smithsonian Intézet, a világ legnagyobb múzeumkomplexuma is számos virtuális sétát kínál. A gyerekek és felnőttek számára is izgalmas Nemzeti Természettudományi Múzeum például a saját weboldalán alakított ki erre egy remekül működő felületet. A New York-i Modern Művészeti Múzeum szintén a saját weboldalán tette elérhetővé több mint 85 000 darabból álló gyűjteményét a kortárs művészet, a modern művészet és a kubizmus kategóriákban.

A teljesség igénye nélkül a következő amerikai múzeumok járhatók be virtuális túrán: Solomon R. Guggenheim Museum, Art Institute Of Chicago, National Portrait Gallery, LACMA|Los Angeles County Museum of Art, Museum of Fine Arts, The Dalí Museum.

 

2. Városnéző séták

New York-ban egy profi idegenvezető által készített virtuális sétát tehetünk a Central Park-ban, vagy egy kattintással arrébb az USA legrégebbi történelmi emlékei fedezhetők fel 360°-os panoráma túrán Philadelphiában. A YouTube is számos városnéző sétát kínál, például Las VegasChicago vagy San Francisco bejárására.

Virtuálisan megnézhető a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum is

Fotó: Pixabay

3. Nemzeti Parkok

Azoknak sem kell csalódniuk, akik inkább a természet szépségeire vágynak a négy fal között. A Google Arts and Culture az Amerikai Nemzeti Park Szolgálattal együttműködve, vadőrök narrációjával mutatja be az ország legnépszerűbb nemzeti parkjait. Mások mellett olyan gyönyörű tájakra kalauzolnak el, mint a Yellowstone, a Yosemite, a Bryce Canyon, az alaszkai fagyos tájak vagy épp a Hawaii Vulkánok Nemzeti Park.

Bryce Canyon

Fotó: Pixabay

Lélegzetelállító, 360°-os fotókkal kínál túralehetőséget még weboldalán az oklahomai természetvédelmi szervezet (Nature Conservancy of Oklahoma’s) is, megismertetve az érdeklődőket a leggyönyörűbb helyi tájakkal és az élővilággal.

 

4. Állatkertek

Számos állatkert és akvárium kínál élő webkamerás közvetítéseket, így otthonról is megnézhetjük, mivel töltik az időt az oroszlánok vagy éppen a pingvinek. Erre leginkább a San Diego-i állatkertet és az atlantai Georgia Aquariumot ajánlják. A chicagói The Shedd Aquarium folyamatosan videókkal és fotókkal örvendezteti meg az érdeklődőket Facebook-oldalán.

A San Diego-i állatkert egyik lakója

Fotó: Pixabay

Cincinnati állatkertje szintén a Facebookon kínál minden nap élő szafarikat, amelyek során bejárják az állatkertet és bemutatják leghíresebb lakójukat, a Fiona nevű vízilovat is. Sőt, ebben a 360°-os videóban még oroszlánfókákkal is merülhetünk a National Marine Sanctuaries jóvoltából.

 

5. Témaparkok

A koronavírus miatt bezárt már az összes híres témapark is az Amerikai Egyesült Államokban, virtuálisan viszont bejárhatjuk őket és néhány játékot is kipróbálhatunk. A Disneyland Resort és a Walt Disney World Resort a Google Street View segítségével már egy ideje körbejárható, és sok YouTube videó is megtalálható az egyes vidámparki elemekről, például a Space Mountainről és a Peter Pan Dark Ride-ról. Virtuális túrát kínál az orlandói SeaWorld is, ahol méterről méterre bejárható az egész park.

Online bebarangolható Disneyland

Fotó: Pixabay

6. Előadások

New York-i Metropolitan Operából március 16-tól minden este ingyen nézhetünk egy-egy operát, ami aztán 20 órán keresztül elérhető a honlapon.

A Brodway színházai is bezártak, de a leghíresebb musicalek most megnézhetőek az interneten (7 napos ingyenes regisztrációval, utána fizetős) a BrodwayHD weboldalon.

 

7. Élő webkamerák

Az érdeklődők 24 órás folyamatos élő közvetítésekkel bepillanthatnak számos ikonikus amerikai város jelenlegi mindennapjaiba. A webkameráknak köszönhetően akár most is ránézhet, hogy mi történik éppen a Times Square-en, vagy a Szabadság Szobornál.

A koronavírus következtében teljesen megállt a turizmus, így a szállodák többsége is jelenleg üresen áll. Aki mégis egy-egy hotelbe szeretné képzelni magát, ezen a weboldalon több száz, főleg tengerparti élő webkamerás adás közül válogathat.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.