Innside by Melia Dresden, Németország

Ennél frekventáltabb helyen nem is lakhatna az ember.

Elhelyezkedés, Drezda szívében

Ennél frekventáltabb helyen nem is lakhatna az ember, ha Drezdába sodorja a jó sorsa. A négycsillagos hotel Drezda bel-belvárosának a kellős közepén található, körülbelül 2 percre a Frauenkirchétől és csupán egy rövid sétára minden fő látnivalótól, az Elba-parttól és még a kongresszusi központ épületétől is. De ha 10-15 perc gyaloglás valakinek sok, a közeli villamosmegállóból – a kiváló villamoshálózatnak köszönhetően – szintén pikk-pakk ott lehetünk bárhol.

Drezda

Első benyomások

Az épület gyakorlatilag belesimul a történelmi belváros épületegyüttesébe, mégis modern és friss. Az oszlopos-árkádos főbejáraton keresztül – amely az egész hotelhez hasonlóan mozgáskorlátozottak számára is könnyen használható – néhány lépcsővel világos, kellemes lobbyba jutunk, amelyből egy belső udvar nyílik. A ház a földszinten a reggelizővel, bárral, az emeleten pedig a szobákkal ezt az udvart öleli körül, a helyiségek egy része így eleve befelé néz, amitől az átlagosnál is csendesebb, igaz, sötétebb is.

A kedves, fiatal személyzet megnyerő a check-innél, akárcsak az, hogy kérdés nélkül megtudjuk a kódot az ingyenes wifihez. A kulcskártyára ugyanis eleve ráírták, hogy a név és a szobaszám erre a célra is szolgál.

Drezda

Szoba

A szobák tágasak és egyszerűek, semmi csicsa, semmi felesleges fakszni. Vannak persze egyszerűbb és elegánsabb, sőt belső kétszintes lakrészek is, de a stílus ugyanaz, könnyed, fiatalos és kényelmes. Minden kézre áll. Az én „sima” szobámban a fürdő az előtér és a szoba felől is megközelíthető volt, a mosdó előtti kis térből pedig egyik oldalon a zuhanyfülke, a másikon a wc nyílt. A megoldás látványos és praktikus is. A sok üvegfelület és fény szintén otthonossá tette a szobát, akárcsak a kávé- és teafőzési lehetőség, vagy az ingyenes minibár – még akkor is, ha abban csak kóla, víz és gyümölcslé lapult. Gombnyomással működtethető lamellák takarták el az ablakot a kíváncsi tekintetek elől, és klíma is fokozta a jó közérzetet. Nekem csak a nagyon puha párna rontotta le az amúgy kifejezetten jó alváskomfortot, de útitársaim közül volt, aki éppen ezért lelkendezett, tehát ez is – ahogy sok minden más – szubjektív.

Szolgáltatások

Aki gyakran kel üzleti útra az tudja, hogy általában nemigen jut idő másra a munkán és az alváson kívül. Velem gyakran előfordul, hogy még csak szemügyre se tudom venni például a SPA-t , nemhogy kipróbálni. Pedig az Innside Dresden erre is ad lehetőséget, masszás, szauna, konditerem szolgálja a felfrissülést. Az pedig csak tovább emeli a hotel ázsióját, hogy 230 fő számára elegendő konferenciakapacitással is rendelkezik, 4 teremben.

Hogy a gasztronómiáról is essék szó: a reggeli kifejezetten gazdag és finom, az estig nyitva tartó bárból pedig jólesik egy pohár sörrel leülni a belső udvarra. Az éjszakázókat a 6. emeleten skybar is várja, igaz, ez elég szűk és sötét, lokál hangulatú.

Drezda

Összbenyomás

Ritka az ilyen kellemes meglepetés. Bárkinek csak ajánlani tudom a szállodát, hiszen minden tekintetben maximálisan azt kapjuk, ami elvárható. Sőt, annál többet is.

Németh Andrea

100%
Kiváló, több is mint ami elvárható!
  • Kényelem
  • Vendégszeretet
  • Szolgáltatások
Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.