Budapest–Krakkó–Budapest a LOT fedélzetén

Ki mondta, hogy muszáj egész nap zötykölődni az egyik legkézenfekvőbb hétvégi régiós célpontig, mikor légvonalban háromszázötven kilométeres távolságról beszélünk? A LOT járatával kihúzhatod a krakkói kiruccanás méregfogát, és arra koncentrálhatsz, amiért mentél: hogy jól érezd magad.

Megéri vagy nem éri?

Nincs miről beszélni. Krakkó rengeteg ember bakancslistáján szerepel, ráadásul többnyire „lehetőleg pár évente egyszer” címkével ellátva. A lelkesedés azonban többnyire megreked, amikor tudatosul, hogy a célpont közúton, alsó hangon hat és fél óra alatt érhető el, ami – lássuk be – egy hétvégére beárazva több mint megerőltető vállalás. Busszal a történet még vaskosabb kötetbe kerül, és bár ott akár – írd és mondd – tizenhat euróért is lehet néha jegyet találni, ki akar oda-vissza tizenhat órát egy buszülésben tölteni, még ha szinte ingyen is van? A roadtrip opció egyébként nemcsak azon bukik meg, hogy vagy a pocsék minőségű szlovák szerpentineken, vagy egy jó nagy kerülővel az autópályákon vezet az út. Anyagilag sincs sokkal beljebb az ember, ha csak ketten indulnak neki: az egyre dráguló benzinnel, meg az esetleges útdíjakkal fejenként harminc euró körüli összegre jön ki az útiköltség két főnek. Ez pedig már „repjegyszemmagasság”.

LOT

Még annál is gyorsabb, mint gondolnánk

A lengyel LOT légitársaság jól érzett rá a piaci résre és új szintre helyezte az utazási élményt. A repülési idő ugyanis még a foglalási visszaigazolásnál jelzett 1 óra 5 percnél is jóval rövidebb, mindössze 45 perc. Márpedig ez pillanatok alatt röppen el, észrevétlenül. Övek becsatolva, felszállás, jön is a kávé, aztán egy szelet lengyel Prince Polo csokis nápolyi, és a legénység már készülődik is a leszállásra. Odafelé mutatóba kap a gép egy turbulencia-löketet, de csak emlékeztetőül, hogy mégiscsak repülőn ülünk.

LOT

Nincs stressz

A repüléssel kapcsolatos minden szolgáltatás olajozottan működik. A boardingnál azért kicsit meglepődünk, hogy nem kérnek személyit, de tudjuk ezt be a lengyel–magyar barátságnak. Sok amúgy az amerikai és az ázsiai vendég. Utóbbiak közül egy kisgyerekes anyuka bele is fut egy kellemetlenségbe, a felszállás előtt közvetlenül ugyanis porontya kiborít egy óriási zacskó kekszet. Nincs stressz, a légi utaskísérőt nem zökkenti ki semmi a nyugalmából, minden további nélkül segít összeszedni az elgurult darabokat. Ez is hozzátartozik a kifogástalan kiszolgáláshoz.

LOT

Csak könnyedén

A LOT azt nyújtja, amiért beindította a krakkói járatát: elegáns érkezést Lengyelország legnépszerűbb turistacélpontjába, valamint hasonlóan könnyed hazautat Budapestre egy átsörözött, átbeszélgetett és átvárosnézett kiruccanás után. Így az emlékek rubrikába csak a jó dolgok kerülhetnek, és végre nem kell kompromisszumot kötni a kényelem rovására.

Szőnyi Bálint

 

 

 

97%
Kényelmes, gyors
  • Check-in
  • Kényelem
  • Ár-érték arány
Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.