Repülővel a montenegrói tengerpartra

A Robinson Tours idén először, a magyar piacon egyedüliként repülős utazásokat is kínál Montenegró kedvelt üdülőhelyeire, a WizzAir podgoricai járatára alapozva.

Aki néhány év kihagyás után tért vissza a Montenegró tengerpartjaira, annak kellemes meglepetésben lehetett része. Több utat felújítottak, kiszélesítettek – így például a régi fővárosból, Cetinjéből a Njegusi faluba vezető kanyargós szűk „hegyi ösvényt” -, a kotori és a budvai óváros jóformán összes műemléképülete megszépült, a szálláshelykínálat pedig örvendetesen bővült.

A tengerparton ma már a kis családi apartmanházak mellett bőséges a választék a minden igényt kielégítő vadonatúj több emeletes luxusapartmanházakból, ugyanakkor 4- és 5-csillagos hoteleket is szép számmal találunk.

Montenegró
Budva óvárosa a várfalról. Fotó: turizmus.com / Szántó Zoltán

A Robinson Tours szálláshelykínálata szintén lefedi a teljes spektrumot, így minden pénztárcához lehet találni megfelelő apartmant vagy szállodát az Ulcinjtól Herceg Noviig tartó partszakaszon.

Színvonalas szállodák várják a vendégeket

Az irodánál a magyarok két kedvence a New Montenegro Hotel Canjban, valamint a Hotel Tatiana Budván. Az elsőben, ahogy több más crna gorai tengerparti szállodában is, kérhető all inclusive light ellátás, amely a napi háromszori étkezés időpontjában korlátlan italfogyasztást is tartalmaz borokból és a helyi szőlőpálinkából, azaz lozából. Érdekes apróság, hogy a sörért ugyanakkor fizetni kell, mindez érthető, hiszen a szálloda tulajdonosának borászata is van. A hotel saját, apró kavicsos, homokos tengerparttal rendelkezik, azoknak javasolható, akik nyugodtan szeretnének pihenni, kicsit távolabb Budva nyüzsgésétől.

Aki viszont szívesen menne diszkóba, bárba, élvezi a pezsgést, annak javasolható Budván a tengerparti Avala luxushotel, – ahogy Bečići magasabb színvonalú szállodái is -, illetve a parttól pár száz méterre fekvő Hotel Tatiana. Az Avala all inclusive ellátása felveszi a versenyt a török tengerparton megszokott színvonallal, persze az árak is ennek megfelelőek, a Hotel Tatiana pedig a kiváló ár/érték arány miatt lehet jó választás.

Montenegró kedves városokkal és mesés tájjal hívogat

A montenegrói tengerpart egyik vonzereje a látnivalók sokasága, amelyeket a Robinson Tours utasai garantált túrák során, magyar idegenvezetővel kereshetnek fel. A hét hat napján mindig más túrát kínálnak a kotori városnézéstől a dzsipszafarin át a sétahajózásig.

Montenegró
A Kotori-öböl lenyűgöző látványában gyönyörködhetünk, ha Njegusi falu felől érkezünk Kotorba. Fotó: turizmus.com / Szántó Zoltán

Ami az árakat illeti, a montenegrói tengerparton tapasztalataim szerint nyugodtan be lehet bárhová ülni egy vacsorára vagy egy italra, 1-2 euróért kapunk egy kávét, 2-ért egy korsó sört, Kotor óvárosában egy elegáns teraszon 15 euróért adnak egy kétfogásos ebédet salátával, de két euróért akkora hamburgert árulnak a budvai parti sétányon, hogy garantáltak jóllakunk vele. A boltokban a Magyarországon megszokott árakkal találkozunk.

Szerző: Szántó Zoltán

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.