Krakkó heti hatszor

Mostantól heti hat alkalommal – csütörtök kivételével minden nap – el lehet repülni a magyar fővárosból Lengyelország második legnagyobb városába.

A heti 33 alkalommal induló Budapest-Varsó légijárat után ezúttal a LOT Krakkóba közlekedő járatát üdvözölhette a Budapest Airport. A Krakkóból menetrend szerint érkező első Bombardier Dash 8-as május 2-án reggel 9 órakor landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A Q400-asok reggel 9:35-kor indulnak Budapestről, és 10:35-kor érkeznek Krakkó városába, ahonnan egyebek mellett elérhetőek lesznek a LOT chicagói járatai is (hétfőn és vasárnap 12.55-kor indul a chicagói LOT-járat, ami jól kiegészíti a Budapestről induló LOT-Dreamlinerek kínálta lehetőséget).

Krakkó
Az első járat

 

„Nagy örömmel üdvözöljük tehát a Budapest-Krakkó járatot, amelyre már hosszú idő óta nagy igény mutatkozik az utasok részéről – hangsúlyozta Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője.

Egy óra alatt Lengyelország második legnépesebb városában

A pontosan egy óra repüléssel elérhető Krakkó Lengyelország második legnépesebb városa, az ország történelmi fővárosa. Habár a fővárosi címet Varsó már a 17. században átvette tőle, Krakkó megmaradt Lengyelország egyik meghatározó turisztikai, oktatási és kulturális központjának. A történelmi Óváros és a város zsidó negyede, vagyis a Kazimierz kerület 1978-ban megkapta az UNESCO világörökségi védettséget. Számos jelentős színház és múzeum is működik a városban.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.