Fenntartható üzemanyaggal San Franciscóba

Az Air France és a Shell közös tervei szerint 2020. június 1-jétől fenntartható üzemanyagot használnak a San Franciscó-i nemzetközi repülőtérről induló járatok esetében.

A különleges üzemanyag-keveréket hagyományos és környezetbarát hajtóanyagok keverésével hozzák létre.

Az Air France, Shell és World Energy közt létrejött együttműködés kiválóan megmutatja az iparág jövőbeli igényét egy széleskörűen alkalmazható, megfelelő utánpótlással biztosított fenntartható légi üzemanyag iránt.A környezetbarát üzemanyag étkezésre alkalmatlan hulladékolajokból és -zsírokból készül. A hajtóanyag megfelel a szakértők által felállított fenntarthatósági standardoknak, és megfelelően szállítható a repülőtér meglévő rendszerében. A légitársaság becslése szerint az intézkedés 16 hónap alatt mintegy 6000 tonna szén-dioxidtól óvja majd meg a légkört – adja hírül közleményében az Air France.

San Francisco jellegzetes házsora. Forrás: pexels.com

Az Air France a szolgáltatásai szinte minden eleménél csökkenteni szeretné ökológiai lábnyomát. Így például a fenntartható fejlődési programja keretében a gépek üzemanyag-hatékonyságát növelve szeretné felére csökkenteni CO2-kibocsátását.

„A környezetbarát üzemanyagok kulcsszerepet játszanak fenntarthatósági törekvéseinkben, hiszen konkrét választ adnak korunk természetvédelmi problémáira. A kaliforniai kezdeményezés remekül példázza, hogy az állami intézkedések mennyire ösztönzően hatnak a helyi iparra, ha megteremtik a légitársaságok számára lehetőséget, hogy érdemben cselekedjenek” – mondta Anne Rigail, az Air France vezérigazgatója.

Az 1998-ban alapított World Energy Észak-Amerika egyik legnagyobb és legrégebben működő bioüzemanyag-termelője.

Houstonban, Natchezben, a Georgiai Rómában, Harrisburgben és Hamiltonban működtetnek biodízel üzemet, míg a paramounti központjukban megújuló dízel finomítójuk működik, illetve a világ első fenntartható repülőgépüzemanyag-gyára is itt található.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.