Budapesti járatát is felfüggesztette a grúz MyWay Airlines

Tel Aviv-i járatainak kivételével összes menetrend szerinti járatának üzemeltetését felfüggesztette november végétől a grúz MyWay Airlines.

A cbw.ge portál értesülése szerint a MyWay Airlinesnak a téli időszakban tapasztalható gyenge kereslet miatt nem sikerült megtölteni a Boeing 737-800-as gépeik férőhelyeit, amire a súlyosbodó ukrán politikai helyzet erre még egy lapáttal rátett.

A légitársaságnak ezért nem volt más választása, mint a Kijev, Harkov, Róma járatok leállítása, köztük az október végén elindult Tbiliszi – Budapest útvonalat is felfüggesztették, a november végétől tervezett athéni járat pedig már el sem indult. A MyWay Airlines ígérete szerint a törölt járatokra repülőjegyekkel rendelkező utasok az európai szabályoknak megfelelően visszatérítést és kártérítést kapnak.

Az AIRportal.hu ugyanakkor megjegyzi, hogy a légitársaságnak a kezdetekben nem volt megfelelően működő online foglalási rendszere, és nem mérték fel előre az általuk elindított útvonalakon mutatkozó keresletet sem, így meglehetősen előkészítetlennek tűnt értékesítési szempontból a járatok üzemeltetése. A MyWay Airlines szándékai szerint a nyári időszakra a hiányosságokat pótolják és felmérik, hogy mely útvonalakat érdemes újraindítani.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.