Budapest-London a LOT-tal

Rendkívül kedvező menetrenddel közlekednek jövő februártól a LOT járatai Budapestről a London belvárosától alig tíz kilométerre található London City repülőtérre.

A Budapestről New Yorkba és Chicagóba tartó hosszú távú, valamint krakkói járatának sikeres elindítását követően további bővítést jelentett be a LOT lengyel légitársaság 2018. június 21-én.

LOT

A 2019. február 19-én elstartoló járat hétvége kivételével napi kétszer, összesen heti 12 alkalommal köti majd össze Budapestet Londonnal, és különösen az üzleti utazóknak kínál remek lehetőséget arra, hogy egy nap alatt lebonyolítsák londoni látogatásukat. A négy újonnan vásárolt, 106 üléses Embraer 190-es repülőgép Budapestről vasárnap kivételével minden nap reggel 7 órakor száll fel, majd 8:45-kor érkezik Londonba, illetve szombat kivételével délután 17:15-kor száll fel Budapestről, és este 19 órakor landol Londonban. London City repülőtéren pedig helyi idő szerint 9:15-kor, ill. 19:30-kor startolnak a gépek, és 12:45-kor, ill. 23 órakor érnek Budapestre.

London City, közel az üzleti negyedhez

A Budapest–London útvonalon mintegy 1,4 millióan utaznak évente, és a London City repülőtér a legjobb elhelyezkedésű légikikötő azok számára, akik a lehető legrövidebb idő alatt szeretnék elérni London üzleti negyedét. Budapest-London a lengyel légitársaság 101. útvonala lesz.

Nagy-Britannia hazánk 11. legfontosabb kereskedelmi és 6. legjelentősebb befektető partnere.

A LOT jelenleg 60 főt foglalkoztat Budapesten. A légitársaság bejelentette, hogy 2019 végéig 300 pilótát kíván felvenni a közép-kelet-európai régióból, akiknek egy része Budapesten állomásozik majd. Ezenkívül hamarosan üzleti várót is nyitnak a budapesti repülőtéren.

 

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.