Bemutatkoztak a KLM új business ülései

A KLM bemutatta új World Business Class üléseit a budapesti repülőtéren. A légitársaság tervei szerint egész flottája új World Business Class kabinokkal repül majd az idei év végére.

A KLM üzleti osztályának új, ággyá alakítható ülése csak egy a sok fejlesztés közül, amely a tökéletes pihenést biztosítja a légitársaság fedélzetén.

A KLM a World Business Class kabinjának átalakításakor nagy hangsúlyt fektetett a tipikus holland stílusjegyek kihangsúlyozására, ami a márka identitását is fémjelzi. A KLM 2013 óta folyamatosan újította fel flottáját az új WBC kabinokkal.

A Dreamliner gépek után a Boeing 777-300-as és 777-200-as típusú gépek kaptak új belsőt, ezután következtek a Boeing 747-esek, és végül tavaly év végén az Airbus A330-asok.

Az új üléseket Hella Jongerius kézműves és ipari előállítási technikák kombinálásával hozta létre. Az ülés és a nagy személyes tér biztosítja a diszkréciót, és ezzel együtt megteremti az otthonosság érzését.

A 206 cm hosszú ülések teljesen vízszintesre dönthetőek, a beépített áramforrások nagyobb kényelmet biztosítanak, a vadonatúj szórakoztató rendszer pedig 18 colos képernyővel, HD minőségű filmekkel és 12 nyelvű érintőképernyős navigációs menüvel rendelkezik.

KLM Business Class
Goike Nóra, az Ilovemom.hu bloggere és Szécsi Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó az új ülésekben

A World Business Class utasai ajándékba kapják a KLM jellegzetes kék színű, egyedi tervezésű, delfti porcelánból készült miniatűr házait. A holland jellegzetességek a KLM személyzetének egyenruhájában is felfedezhetőek, amelyet a híres divattervező, Mart Visser álmodott meg.

Gasztronómia és fenntarthatóság

Egy további holland dizájn ikon, Marcel Wanders szintén hozzájárul a Business Class luxusához a nevével fémjelzett terítékkel. A KLM újítása, hogy az utasok bármikor étkezhetnek a hosszú távú utazás során, nem kell alkalmazkodniuk az eredeti felszolgálási tervhez. A holland légitársaság először johannesburgi, majd bangkoki, legutóbb pedig tokiói járatán is elérhetővé tette az „Anytime for you” szolgáltatást, amelynek igénylésével az utasok öt fogást élvezhetnek, amikor csak kedvük tartja.

A KLM nagy figyelmet szentel annak is, hogy a fenntarthatóság minden fejlesztésében meghatározó szerepet töltsön be. A 2013-ban az új World Business Class-on lefektetett szőnyegek elkészítésekor például újrahasznosított norvég gyapjút és a KLM dolgozók korábbi egyenruhájának anyagrészleteit használta fel a vállalat. Mi több, a már nem használható szőnyegeket a gyártó visszaveszi, hogy nyersanyagként újra felhasználhassa őket.

Forrás: turizmus.com/Wagner Zsuzsa

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.