Új nemzeti park az USA-ban

Az Indiana állambeli Dunes National Lakeshore megkapta a kitüntető címet, és az USA 61. nemzeti parkja lett. A helyiek a turisták számának a növekedésére számítanak.

Az USA tengerentúlról érkező turistáit nem annyira a nemzeti parkok vonzzák, hanem inkább a leghíresebb épületek és múzeumok, de van egy lelkes természetjáró réteg, amelyik vevő minden régi-új természeti csodára. A Michigan-tó partján fekvő 15.000 hektáros Indiana Dunes State Parkban van is mit nézni.

A nemzeti parki cím elnyerése a helyiek reményei szerint növelni fogja a turisták számát

A parkban található táj változatossága megejtő, a szelek szárnyán vándorló dűnék télen sífutásra, szánkózásra és snowboardozásra alkalmasak, tavasszal különleges flórával és faunával várják a turistákat, nyáron pedig strandolásra és más szabadtéri sportok űzésére adnak lehetőséget. Természetesen azoknak a területeknek a kivételével, amelyek élőviláguk miatt fokozottan védettek. 

A hatalmas homokdűnék több ezer éve alakultak ki, a legmagasabbak a Michigan-tó közelében majd 200 méteresek. Innen nagyszerű a kilátás a tóra és a Chicago városára – írja a Travel and Leisure.

Ez a környék eddig nem arról volt híres, hogy élénk az idegenforgalma, de a nemzeti parkká avatásnak élénk volt a visszhangja külföldön is, így várható, hogy a belső turizmus mellett a környék nagyvárosaiba érkező családok és az üzletemberek is ellátogatnak majd a homokdűnék birodalmába.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.