Éjszakai kalandok a természetben

Burgenland és Nyugat-Magyarország öt nemzeti parkja és hat natúrparkja április 27. és 29. között izgalmas kalandokkal várja az érdeklődőket.

A különleges tavaszi fesztivál során 75 kirándulás és túra kínálata közül választhatnak az érdeklődők, és fedezhetik fel Nyugat-Pannónia sokszínű természeti csodáit. Vezetett kerékpár-, csónak- és kenutúrák, madármegfigyelő séták, napelemes csónaktúrák és tóparti piknikek szerepelnek a programok között, amelyek közül sok egész évben elérhető.

Gazdag választék, izgalmas programok és sok érdekes túra

Számos túrát németül és magyarul, sőt néhányat angolul is vezetnek. Izgalmasnak tűnik a felsőszölnöki kirándulás a János-hegyen, vagy a híres kőszegi baglyok meglátogatása. Ugyancsak érdekesnek ígérkezik az egykori vasfüggöny mentén kerékpározni vagy egy kenutúra alkalmával meglesni a hódokat.

Lékai vár
75 kirándulás kínálata közül választhatnak az érdeklődők

Az éjszakai ajánlat kiemelkedő lehetősége a lékai vár, ahol Európa egyik legnagyobb denevérkolóniája várja a látogatókat. Szintén csábító ajánlat az Írott-kőre vezető éjszakai kirándulás. Aki az egykori kolostori élet misztikus világában kíván elmerülni, annak Purbach a legjobb választás.

Lesz csillagvizsgálás, holdfénytúrák, valamint lehetőség adódik az éjszakai állatok életének megfigyelésére a natúr, valamint a nemzeti parkokban. Április 28-án családi napot tartanak, ennek keretében természetpedagógiai műhelymunkákat szerveznek Uschi Zezelitsch gyógynövény-boszorkánnyal, és lesz állatsimogató is. A kisgyermekekkel érkezők több helyen kedvezményben részesülnek.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.