Turistaellenes hangulat Amszterdamban

Szigorúbb szabályokat vezetnek be Amszterdam központjában a helyieket zavaró óriási turistaáradat miatt.

Például lényegesen egyszerűbb lesz a szemetelésen, illetve közterületi alkoholfogyasztáson vagy vizelésen kapott személyek megbírságolása – jelentette be a városvezetés. A város új polgármestere, Femke Halsema arról tájékoztatott, hogy folyamatosan monitorozni fogják a látogatók számát, és amennyiben bizonyos körzetek túlzsúfolttá válnak, akkor ott lehetővé válik majd egyes utcák lezárása.

Amszterdam

A különösen forgalmas részeken bevezetnek egyfajta „takarítási szünetet”, amelynek idejére kizárják onnan a turistákat, hogy rendbe tehessék az utcákat. Emellett olyan terminálokkal látják el a közterület-felügyelőket, amelyek segítségével a helyszínen azonnal megbírságolhatják a szabályokat megsértő személyeket.

Közterületi alkoholfogyasztásért 95 eurós, nyilvános vizelésért, rendzavarásért vagy szemetelésért pedig 140 eurós pénzbüntetést fognak kiszabni.

Halsema hozzátette: mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy meggyőzze az illetékes hatóságokat a vörös lámpás negyedben és a látogatók körében népszerű többi kerületben járőröző rendőrök számának növeléséről.

Arre Zuurmond városi ombudsman, aki korábban „törvények nélküli dzsungelként” írta le Amszterdam turisták sújtotta központját, fontos első lépésként üdvözölte az intézkedést. A mintegy 800 ezres lakosságú Amszterdam becslések szerint idén 18 millió látogatót fogad.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.