Toplistás lett Budapest

Budapest újra toplistás desztináció, ezúttal a legromantikusabb városok – Róma és Párizs – között foglalja el előkelő 2. helyezését.

A rangsort ezúttal az alltomresor svéd turisztikai hírportál újságírója állította fel, aki úgy véli: nagyszerű ételeket, kiváló helyi borokat, történelmi épületeket és remek vásárlási lehetőségeket kínál Budapest. Mi másra is lenne szükség egy hétvégén?

Róma után és Párizs előtt Budapestet ajánlja a legromantikusabb, ráadásul olcsó hétvégi úti célként október 8-i számában a lap. Amint a szerző kiemeli, nem szabad kihagyni a sétát a gyönyörű, régi hidakon, amelyek a Dunán ívelnek át.

Ezután Amszterdam, Firenze, Barcelona és Koppenhága következik a romantikus úti célok svéd toplistáján, de ezek nem versenyezhetnek az árakban Budapesttel.

Az alltomresor.se a cikkben utal egy magyar úti könyvre, valamint egy régebbi írásra is, amely a 12 legizgalmasabb attrakció között említi az Ecseri piacot, a Flippermúzeumot, a Széchenyi fürdőt, a Zeneakadémiát, az Operát, a Hold utcai szecessziós banképületet, a kihagyhatatlan romkocsmanegyedet, és egy általa meglátogatott éttermet, valamint borbárt.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.