Harry és Meghan nászútja

A Telegraph online turisztikai rovata azt találgatja, hova utazik a világ leghíresebb házaspárja. Az úticél turisztikai népszerűsége valószínűleg megugrik.

Bár már bizonyára becsomagolt a világ legismertebb újdonsült házaspárja, de a sajtót még bizonytalanságban hagyják a nászút időpontját és helyszínét illetően, feltehetően biztonsági okokból. Meghan afroamerikai gyökereire tekintettel nem csoda, hogy a listán az első három helyen afrikai célpont szerepel.

Ha Namíbiát választanák –  több magazin szerint ez tűnik a legvalószínűbbnek –, az ország észak-nyugati részén, mondjuk Hoanib Valley Camp-ben bizonyára részt vennének egy szafari kiránduláson. Jól őrzött luxus sátraikból megfigyelhetnék a környék kihalófélben lévő állatfajainak ritka gazdagságát. A hercegnő, mint a World Vision Global jószolgálati nagykövete már járt Ruandában a közelmúltban, amiről azt nyilatkozta, hogy csodálatos vidék. A kevéssé látogatott közép-afrikai országban nyugalom várná, sok gorilla és kevés paparazzi. Malawi az egyik kedvenc helye Harrynek, ahol már egyszer látogatást tett és szemtanúja volt elefántcsordák áttelepítésének – kérdés persze, hogy ismét ezt a turisták körében kevéssé preferált célpontot választják-e.

nászút
Most úgy tűnik, Namíbiába mennek nászútra. Fotó: express.co.uk

 

Vagy inkább a Fülöp-szigetek lesz az, ami szerepel Meghan kívánságlistáján? Ezen belül is a ritkán lakott Palawant, amelynek eldugott partszakaszain nyugodtan lehet csobbanni a tengerben, búvárkodni és megfigyelni a víz alatt az egzotikus halakat.

Hogy járt-e már az amerikai hölgy Toszkánában, arról nem adott hírt eddig a bulvársajtó, de ez a célpont minden nászutas listáján szerepel. Ezen belül választhatnák például Rosewood Castiglion Bosco-t – ad ötletet a lap – ami egy 800 éve működő borászat, illetve eme régió valamelyik luxus magánvilláját, amely ráadásul jól védhető is.

A világ minden tájáról vannak esélyes úti célok

A hercegnő bizonyára szívesen elutazna Amalfira is, amint arról már posztolt kedvenc blogjában és közösségi médiafelületén. Itt sem nehéz ötcsillagos kiadó villát találni, no meg szőlőültetvényeket, kis eldugott falvakat és szikláktól szabdalt tengerpartot.

A Los Angelesben felnőtt filmszínésznő sokszor beszélt már arról, hogy milyen idilli nyaralást tettek gyermekkorában Hawaii-on. Kedvelt nászutas célpontja ez minden amerikai párnak, és bizonyára Harrytől sem áll távol a vidám, színes, napfényes sziget.

Az is most derült ki, hogy Meghan barátai körében milyen kedvelt Törökország, azon belül is, Kappadókia. Ha Törökországot választanák, az bizonyára feldobná a közép-anatóliai régió turizmusát.

A hercegnő még kiskorában részt vett Mexikóban egy több napos halottak napi fesztiválon, és arra is emlékszik, milyen különleges ételeket evett. Itt sem volna gond a kaktuszok, aranyszínű strandok és sziklák között eltölteni a mézes heteket.

Lehet, hogy közhely – fogalmaz a Telegraph – de Barbadost sem érdemes kihagyni a lehetséges úti célok közül, hiszen Harry már többször nyaralt itt, és kedveli, mert nagyszerű helyszíne a lovaspólónak.

Brazília túl messzi célpontnak tűnik, bár a herceg számára már ismerős, hiszen az első hivatalos útja ide vezetett 2012-ben.

A Seychelles szigeteknek is van esélye, hiszen Vilmos és Katalin itt töltötték 2011-ben a nászútjukat, romantikus helyi stílusban berendezett, luxus bungalókban.

Vagy esetleg a víz mellett döntenek? Károly és Diana annak idején a Royal Yacht Britannia fedélzetén töltötte a mézes heteit 1981-ben, de lehet, hogy ez nem volna jó ómen, hiszen nem lett boldog később a házasságuk…

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.