Éjszaka a Louvre-ban

A Louvre az Airbnb-vel együttműködve egyedi marketingakcióval rukkolt elő annak apropóján, hogy a párizsi Louvre híres üvegpiramisa idén ünnepli 30. születésnapját.

A világ leglátogatottabb múzeuma az Aribnb-vel együtt versenyt hirdet a látogatók között, amint azt több online fórum is hírül adta. Arra a kérdésre kell válaszolni, miért szeretnél lennél vendég lenni Mona Lisánál, vagy úgyis fogalmazhatnánk, miért szeretnél együtt tölteni egy éjszakát a világ egyik leghíresebb valaha élt hölgyének képmásával?

Aki a legjobb választ adja, az a párjával együtt április 30-án eltölthet egy éjszakát a legendás múzeumban, egy nagy, piramis alakú hálószobában. A különleges múzeumlátogatás napnyugtakor kezdődik, amikor a győztes párt egy művészettörténész kíséri majd végig egy magántúrán, olyanon, mint amilyenen a közelmúltban Barack Obama és a Beyoncé is részt vett. Hogy az élmény teljes legyen, a győztesek koccinthatnak a világ legjobban őrzött festménye előtt, valamint zenét is hallgathatnak egy, erre az alkalomra kialakított helyiségben. Az intim hangulatú akusztikus koncert  után a vendégek visszavonulhatnak a hálószobába – ha egyáltalán képesek aludni a nagy izgalmak közepette. Aki részt szeretne venni a versenyen, az airbnb.com/louvre honlapon válaszolhat a kérdésekre április 12-én éjfélig.

„Örömünkre szolgál, hogy ezt az egyedülálló éjszakai élményt két ember számára kínálhatjuk múzeumunkban, egy külön erre a célra épített, stílusosan piramis alakú hálószobában. Tudjuk, hogy nagyon sokan szeretnének esélyt kapni arra, hogy éjszaka egyedül járkáljanak a Louvre folyosóin, és éppen ezért arra törekszünk, hogy ez az élmény egyszeri, varázslatos és felejthetetlen legyen” – mondta a több évszázados intézmény igazgatója, Anne-Laure Béatrix.

Nem ez az egyetlen sikeres marketing fogása mostanában a Louvre-nak: már a volt First Lady látogatása is ilyennek tekinthető, csakúgy, mint Beyonce és Jay Z fellépése, valamint az a flashmobra emlékeztető akció, amikor a JR művésznévre hallgató francia alkotó négyszáz önkéntes segítségével kétezer papírdarabot helyezett el különleges módon a piramis körül. Ebből egyébként egy nap múlva már semmi nem maradt, mert a turisták pár óra alatt szétszedték az alkotást.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.