Egészséges erdő mellett lakni

Az Oregoni Egyetem tudósai szerint a nemzeti parkokban, természetvédelmi területeken, erdőkben élők az átlagnál hosszabb életre számíthatnak.

A kutatás megállapította, hogy a védett területek közelében élők egészségesebbek, és jobbak az életkilátásaik. Ezek az előnyök azzal arányban fokozódnak, hogy a szóban forgó park milyen közel van, illetve hogy a lakosok használhatják-e a terület természeti erőforrásait, természetesen figyelembe véve a környezetvédők ajánlásait, úgy, hogy közben óvják az ottani állat és növényvilágot.

Még különösebb konklúzióra jutottak az ilyen környezetben élők pénzügyi helyzetével kapcsolatban. A nemzeti parkokban élők az átlaghoz képest 17 százalékkal tehetősebbek. „Az ilyen környezet pozitív hatást gyakorol az emberek anyagi jólétére, a gazdagságára is” – mondta Drew Gerkey, az Oregon Állami Egyetem környezeti antropológusa a Travel and Leisure-nek. Persze az a magyarázat is elképzelhető, hogy eleve a gazdagabbak költöznek ilyen környékre.

A nemzeti parkok egyébként viszonylag jó munkahelynek számítanak az USA-ban, nyugodtabb a légkör, kevés a stressz, jobb a levegő minősége, az ember közelebb van az állat- és növényvilághoz, kevésbé jellemző a karriervágy.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.