Bővül a RepTár

Olyan sikeres a szolnoki RepTár, hogy új résszel kell bővíteni. Ez év szeptemberében lesz két éve, hogy megnyílt a megyeszékhely jelenlegi legjelentősebb turisztikai attrakciója.

Az épületnek eddig nem volt olyan irodai helyiségtömbje, ahol a restaurátorok, múzeumpedagógusok, egyéb szakemberek és adminisztrátorok helyet kapnának. Számukra épül az emeleti szinten egy olyan elkülönített rész, ahol zavartalanul dolgozhatnak. Kovács Ákos ügyvezető igazgató elmondta, hogy a közgyűlés még tavaly év végén megszavazta a RepTár ez irányú, tíz-egynéhány millió forintos költséggel járó, több tíz négyzetméteres bővítését célzó támogatást. A külső kivitelezéssel heteken belül végeznek a szakemberek.

RepTár
Működése harmadik hónapjában elnyerte a 2016. év Turisztikai Attrakciója címet

 

A RepTár a kezdetektől eredményesen működik

Alig több mint egy hónappal a 2016 szeptemberi avatást követően már a tízezredik látogatóját fogadta, egy hónappal később pedig már a húszezrediket. Működése harmadik hónapjában elnyerte a 2016. év Turisztikai Attrakciója címet.

Volt, hogy (dokumentum)filmet forgattak a RepTárban, tavaly nyáron a Quimby koncertje erősítette az első RepTár Pikniket, a „170 éves a Pest–Szolnok vasútvonal” című rendezvény kapcsán pedig a repülőmúzeumba érkezett a Szent Korona másolata.

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.