Élet a világ legnagyobb óceánjárójának fedélzetén

A napokban adták át a világ legnagyobb óceánjáróját, a Symphony of the Seas-t.

A Royal Caribbean legújabb és egyben legnagyobb óceánjáró hajója, a Symphony of the Seas a mostani hivatalos átadót követően a Földközi-tenger desztinációit, majd ősztől a Karib-térséget veszi célba. Az úszó város minden korábbi óceánjárón túltesz, pedig már idősebb testvérei is ámulatba ejtették a közönséget.

Az Oasis osztályú 6680 vendég befogadására képes hajónak impozáns méretei vannak: 2759 szoba és lakosztály, 18 emelet, 24 vendéglift, 4 darab, egyenként 7500 lóerős motor. A vendégek kényelméről a 2200 fős nemzetközi legénység gondoskodik.

A hajó leginkább egy úszó városhoz hasonlít, külön kerületekkel, köztük például a Central Parkkal, benne közel 12000 különleges növénnyel, fákkal, sétautakkal és éttermekkel; a Royal Promanade-dal, számos üzlettel és kávézóval; az 50-es évek hangulatát idéző Boardwalkkal, körhintával és hot-dogozóval és a népszerű Sugar Beach-csel.

Az óceánjáró különleges szolgáltatásai

A hajó igazi újdonsága az Ultimate Family Suite családi lakosztály, amely minden szülő és persze gyerek álma.

A hajó fedélzetén található többek között 20 étterem és kétszer ennyi különböző bár és lounge, 23 medence, óriáscsúszdák – köztük a 10 emelet magas Ultimate Abyss csúszda – spa és fitneszközpont, több színházterem – off-Broadway produkkciókkal, lézerharccal, jégpályával – konferenciatermek, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Óceánjáró
A világ legnagyobb óceánjárója

A Miami székhelyű Royal Caribbean hivatalos magyarországi képviselőjének, Tengerjáró Utazási Irodának a weboldalán – www.rccl.hu – már foglalhatók az utak.

A világ legnagyobb óceánjárója
Ilyen belülről a Symphony of the Seas

A tengeri hajóútak valódi reneszánszukat élik, hiszen nincs még egy ilyen műfaj, ahol gyakorlatilag egyetlen be- és kicsomagolással akár 6-7 országban is járhat az  ember, miközben igazi luxusban van része. Mindezek tetejében a legtöbb hajóutat verhetetlen ár-érték arány jellemzi. A hajók fedélzetén minden megtalálható, amiről csak álmodhat a turista, gasztronómia, kényeztető szolgáltatások, sportlehetősége terén. Nem véletlen, hogy aki egyszer kipróbálta ezt a műfajt, az örök szerelembe esik vele, és szívesen kipróbál újabb és újabb hajókat és útvonalakat. A lehetőségek tárháza végtelen, hiszen a népszerű Karib-térségen kívül a norvég fjordok, de a mediterrán térség is hihetetlen  látnivalókat tartogat. Ugyanakkor nemcsak a hajók, de maguk a hajók is felérnek egy-egy látványossággal, hiszen a háztömbnyi monstrumokat bejárni is nehéz, térképek kellenek, hogy eligazodjunk a komplexum belsejében.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.