Appok utazáshoz – nélkülük egy lépést se

Azt talán már tudjuk, hogyan szervezzük le utazásainkat a karosszékből. Most ahhoz adunk néhány tippet, hogy az utazásra milyen alkalmazásokat vigyünk magunkkal segítségül.

App in the Air, a légijárat-figyelő

Az alkalmazás segítségével nyomon követhetjük a nemzetközi repülőjáratokat nagyítható térképen és részletes információkkal, mint például az indulási kapuk, esetleges késések vagy törlések, érkezési idő, útvonal. A járatokról négy csoportban ad tájékoztatást az alábbiak szerint: utasfelvétel, beszállítás, felszállás, érkezés. Az applikáció arra is praktikus, hogy a család vagy a barátok ne aggódjanak.

appintheair.mobi

Citymapper – az okos nagyvárosi navigátor

Nagy kedvenc, mert rendkívül felhasználóbarát, és rengeteg hasznos információt tartalmaz. Mindig megmutatja a leggyorsabb, legrövidebb utat a célállomásig, 30 nagyvárosban, minden közlekedési eszközre. Valós idejű adatokkal segít, elérhető rajta keresztül minden közlekedési eszköz információja: metró, busz, villamos, vonat, komp, taxi, Uber, autó- és kerékpármegosztás. Megjósolja az érkezési időt, és lépésről lépésre végigvezet az útvonalon. Plusz funkció, hogy a tartózkodási helyünk megosztható SMS-ben, WhatsApp-on, Twitteren vagy e-mailben.

citymapper.com

 

Google fordító, fotóról is

Az alkalmazást sokan ismerik és használják. Azt viszont talán nem mindenki tudja, hogy a legújabb fejlesztésnek köszönhetően az app a lefotózott feliratokat is képes átültetni a kívánt nyelvre. Ez akkor nagy segítség, ha olyan országban járunk, ahol teljesen más betűket használnak, és a feliratokból még csak sejtésünk sincs, mi mit jelen. Nem hátrány például, ha tudjuk, mit rendelünk az étteremben. Az alkalmazás 103 nyelven fordít online és 52 nyelven offline.

translate.google.hu

 

XE Currency, a valutaváltó

A rendkívül népszerű és megbízható app segítségével a világ bármely valutáját egy gombnyomással átválthatjuk forintra, vagy bármely más pénznemre. Az alkalmazásnak különböző üzleti funkciói is vannak. A valutakalkulátor elmenti az aktuális árfolyamokat, így akkor is használni tudjuk, amikor épp offline vagyunk.

xe.com

Wifi-Finder, a netkereső

Kinek ne lenne fontos külföldi útja során, hogy hol jut (lehetőleg ingyenes) wifikapcsolathoz. Ebben segít e Wi-Fi Finder, amely megtalálja a közeli wifi hotspotokat, sőt olyan verziója is van, amelyik az ingyenes lehetőségekre fókuszál. Az app több mint 650 000 elérést ismer a világ 144 országában. Használatkor hozzáférhetővé kell tennünk a helyadatainkat, majd térképen láthatjuk a hotspotokat.

www.wififinder.com

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.