15 új Ryanair-járat Budapestről

Több mint féltucat új útvonalat vezet be 2019-es téli menetrendjében Budapestről a Ryanair, az egyik új járattal Szentpétervár közelébe repülhetünk.

Az új úti célok a következők: Bari, Bordeaux, Cagliari, Catania, Cork, Göteborg, Lappeenranta, Lisszabon, Luxemburg, Porto, Poznan, Sevilla, Tel Aviv, Thesszaloniki és Toulouse. Ezzel az ír low-cost légitársaság 46 várost tesz elérhetővé budapesti indulással – írta a turizmus.com.

A téli menetrendet bemutató budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az orosz határ közelében fekvő finnországi Laapenrantába induló járat azokat is kiszolgálja majd, akik Szentpétervárra akarnak utazni, a várakozások szerint ugyanakkor jelentős számú orosz turistát is hozhat Magyarországra.

Ezen felül öt másik útvonalon – Berlin Schönefeld (heti 9), Koppenhága (napi), London Stansted (heti 25), Milánó Bergamo (heti 11) & Prága (heti 9) – sűríti a járatait a légitársaság.

A kapacitásbővítés következtében az idei évben 24%-os várható növekedéssel 3,18 millió utast tervez szállítani Budapestről a légitársaság, ezzel a második helyet foglalja el a Wizz Air mögött.

A légitársaság Kelet-Európában jelentős növekedési potenciált lát: több új járatot indított a közelmúltban Ukrajnából, és bejelentette a Kassa-London (Stansted)-útvonalat is. Ezzel szemben Nyugat-Európában a légi piac további konszolidálódására számítanak, újabb légitársasági csődökkel és felvásárlásokkal.

Az utasok számára több újdonsággal is előrukkolt a légitársaság: így például az eddigi 24 helyett 48 órán belül lehet díjmentesen lehet módosítani egy foglalást, ezen felül beindítják a Ryanair Choice programot, amely fix éves díjért a törzsutasoknak díjmentes üléseket, a gyorsítósáv használatát és elsőbbségi beszállítást biztosít.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.