Tucatnyi új járat Kínából Európába

Minden eddiginél több kínai turista érkezése várható Európában az idén, miután új közvetlen légi járatok indulnak.

A ForwardKeys elemzése szerint az idei év első felében kilenc új légi útvonal indul, egy pedig újraindul. Három további járat indítását még tervezik, a második félévben pedig legalább még további négy új járat megnyitása várható.

Az elemzők szerint júniusban hetente 30-cal több légi járat érkezik Európába, mint egy évvel korábban, ami járatonként átlagosan 200 ülőhellyel számolva 6000 új potenciális kínai turistát jelent Európa számára.

Tavaly nyáron heti 150 ezer ülőhely volt a teljes kapacitás Európa és a kínai repülőterek között, az oroszországi járatokat nem is számítva.

Európába irányul jelenleg a kínai kiutazó forgalom 10%-a, és az érdeklődés folyamatosan növekszik kontinensünk iránt. Az idei Holdújév időszakában (január-február) 7,4%-kal nőtt az Európába érkező kínai turisták száma. Törökországba 108, Görögországba 55,7%-kal több kínai utazó érkezett, mint egy évvel korábban.

Várhatóan az ellenkező irányú turistaforgalom is nőni fog, különösen Amerikából, ahonnan 24%-os foglalásbővülést jelentettek.

A ForwardKeys alapító vezérigazgatója, Olivier Jager kiemelte, hogy „Az EU-Kína Turisztikai Év pozitív hatással van a turizmusra mindkét irányban. A kínai turisták egyre magabiztosabban utaznak külföldre már egy ideje. Ez a trend most már a kínai irányuló európai forgalomra is igaz. A növekvő kínai turistaforgalom nem csak a turisztikai iparág, hanem az európai kereskedők számára is kiváló üzleti lehetőségeket jelent, mivel a kínaiak készek luxuscikkekre költeni utazásuk során.”

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.