Napi járat Torontóból Budapestre

Az Air Canada Rouge idén már naponta indít járatot Budapest és Torontó között a nyári menetrendi időszakban.

Az Air Canada Rouge négy éve indította el szezonális budapesti járatát, amelynek gyakorisága a kezdeti heti háromról most hétre bővült.

A járat indítása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy 2017. rekordév volt a reptér életében: 13,1 millió utas fordult meg a terminálokon. Az idén év végéig 13,7 millió utasra számítanak. A fővárosból jelenleg már 132 desztináció érhető el.

A reptér folyamatos fejlesztésekkel szolgálja ki a növekvő utasszámot, ezek közé tartozik a B utasmóló jelenleg is folyó építése, az emeletes parkolóház hamarosan induló kivitelezése, továbbá a reptéri szálloda várható kapacitásbővítése.

Air Canada Rouge
Idén már naponta indít járatot Budapest és Torontó között a légitársaság

Nedime Konuksever, az Air Canada Rouge légitársaság regionális menedzsere elmondta, hogy jelenleg 222 úti célba közlekedik a légitársaság, flottájában 384 repülőgéppel. 2017-ben 45 millió utas repült velük.

A társaság folyamatosan bővíti hálózatát, az idén indul például Bukarestből Torontóba, illetve Montreálba járatuk, de újdonság a Zágráb-Torontó és a Lisszabon-Montreal közötti közvetlen légi kapcsolat is. 64 kanadai város mellett 60 USA-beli és 98 további külföldi úti cél szerepel még a hálózatban.

Az USA főbb városai – Los Angeles, San Francisco, New, York, Chicago – felé is érdemes a légitársaság járatait választani, mivel jók az átszállási lehetőségek, a csomagokat nem kell felvenni a Kanadába való érkezés után, sőt még az amerikai útlevél-ellenőrzést is elintézik Torontóban.

A Budapestre közlekedő járatokon a turista- mellett prémium economy osztály található. Utóbbin két feladott poggyász, kétszeri étkezés, valamint alkoholos italok is a szolgáltatás részét képezik. A turistaosztályon is jár az étkezés, alkoholmentes italok kíséretében.

Az Air Canada Rouge járatai kombinálhatók a Lufthansa-csoport és az United járataival, mivel az említett légitársaságok Atlantic Joint Venture név alatt működnek együtt. 16 gyűjtő-elosztó pontjukon keresztül 20 millió turista utazik évente Európa és Észak-Amerika között.

A rendezvényen Isabelle Poupart, Kanada magyarországi nagykövete emlékeztetett arra, hogy jelenleg 800 millió dollár a két ország közötti kereskedelmi forgalom értéke, de az Unió és Kanada között hamarosan életbe lépő szabadkereskedelmi megállapodás hatására ez az összes nagyságrendekkel nőhet. Emlékezetes, hogy az egyik legjelentősebb kanadai befektető egy nyugdíjalap, amely a Budapest Airport tulajdonosa.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.