Világszínvonalú képzések jönnek a budapesti repülőtérre

Partnerségi megállapodást kötött a Budapest Airport (BUD) és a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA), a világ legnagyobb légitársaságokat tömörítő kereskedelmi szervezete, melynek keretében légiközlekedési képzések jönnek Budapestre.

Az együttműködés keretében a budapesti repülőtér megkapta az ún. „IATA regionális tréning partner” címet, ami azt jelenti, hogy a IATA által szervezett nemzetközi légiközlekedési képzés budapesti helyszínen kerül megrendezésre, vagyis a Budapest Airportnál tartják meg. Budapest ezzel felkerült a világ legfontosabb  központjainak térképére.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség képzései iparágon belül irányadónak számítanak és a légiközlekedés teljes spektrumát lefedik, éppen ezért kiemelkedő és elismert tréningjeit világszerte nagy érdeklődés kíséri. Egész Európában csak néhány regionális tréning központ működött eddig, ehhez csatlakozott most Budapest. A többi európai helyszín Frankfurt, Athén, Moszkva, Riga és Isztambul.

Légiközlekedési képzés Budapesten

A IATA tréning partnerség révén már az idei évben komoly, többnapos szakmai képzéseknek ad helyet a Budapest Airport: júniusban egy háromnapos kríziskezelési szimulációs tréning, szeptemberben egy ötnapos biztonsági menedzsment oktatás, októberben pedig egy háromnapos képzést szerveznek a légi teheráru kiszolgálásról.

 

Akár más földrészről is érkezhetnek érdeklődők

Tapasztalatok szerint a képzésekre Európa bármely országából, de akár más földrészről is érkezhetnek érdeklődők. Takács József, a Budapest Airport stratégiai HR fejlesztési vezetője elmondta, hogy egy-egy témakörben évente akár több száz szakembert is kiképez a IATA a világszerte üzemelő tréning központokban. Hozzátette, hogy idén – Európában hatodikként – Budapest is bekerült a képzési helyszínek közé, ezzel is növelve a magyar főváros szerepét a nemzetközi légiközlekedés fejlesztésében.

Liszt Ferenc Nemzetközi Replőtér
Budapest felkerült a világ legfontosabb légiközlekedési szakmai képzési központjainak térképére.

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.