Indul a Ryanair lengyel charter-leányvállalata

A lengyel légi ügyi hatóság kiadta a Ryanair Sun légi üzemeltetői engedélyét. Az ír fapados a leányvállalattal kíván betörni a lengyelországi charterpiacra.

A tavaly március végén közzétett tervek szerint a Ryanair Sun flottájában öt darab Boeing 737-800-as repül majd kezdetekben. A légitársaság egyelőre még csak egy repülőgépet, a 44686 gyártási számú 737-800-asát helyezte át lengyel lajstromjel alá – olvasható az AIRportal.hu oldalon. A Ryanair Sun első járata április 26-án közlekedik majd Poznanból a görögországi Zakyntoszra.

Ryanair Sun
Zakyntoszra indít először chartert Poznanból a Ryanair Sun

Fotó: Pixabay

Az új lengyel légitársaság a Grecos Holiday utazásszervező céggel kötött megállapodása értelmében az idei szezonban Athén, Chania, Kefalonia, Heraklion és Szaloniki irányába repül.

A TUI-val kötött szerződés keretében emellett még heti 240 járatot terveznek. Utóbbiakról nem közöltek részleteket.

Csúfolt piacon a Ryanair Sun charter

A légitársaság új charter leányvállalata zsúfolt piacra lép be, hiszen az országban három charter légitársaság is működik, a lengyel Enter Air, a szintén lengyel Small Planet Airlines Polska és a cseh Travel Service leányvállalata a Travel Service Polska kínálja szolgáltatásait a nyaralni vágyók részére.

A Ryanair Sun Lengyelország első számú charter légitársaságává akar válni, jövőre 15-re, 2020-ra pedig 25 gépesre bővíti flottáját.

Mint ismert, a Ryananir hazánkban is aktív, és nemcsak a városi turizmus, de a nyaraló desztinációk terén is kínál alternatívákat.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.