Budapest-Sanghaj közvetlenül

Június 7-én debütál a China Eastern Airlines leányvállalataként működő Shanghai Airlines első magyarországi járata, amely Budapestet Kína legfontosabb üzleti központjával köti össze.

A légitársaság idén nyártól hetente három alkalommal indít közvetlen járatot Budapest–Sanghaj útvonalon – jelentették be a kínai vállalat és a Budapest Airport közös sajtótájékoztatóján. Az útvonalat a China Eastern Airlines (CEA) leányvállalata, a Shanghai Airlines leszállás és útmegszakítás nélkül fogja repülni Boeing 787-9 típusú modern Dreamliner repülőgépeivel. Ezzel a 2015 tavaszán indított Air China Peking–Minszk–Budapest–Peking járatot követően újabb kínai légi útvonal létesül a magyar főváros és Kína legjelentősebb gazdasági központja, Sanghaj között. Az új légi összeköttetés indítását a Magyarországról Ázsiába és Ázsiából Magyarországra érkező utasok számának dinamikus növekedése indokolja.

A Shanghai Airlines első magyarországi járata Budapestet Kína legfontosabb üzleti központjával, Sanghajjal köti össze
Fotó: shutterstock

A menetrend alapján a gépek szerdán, pénteken és vasárnap hajnalban érkeznek Budapestre, ahonnan 6 és fél óra állomásozás után indulnak vissza Sanghaj Pud Dong repülőtere felé. Az új járat lehetővé teszi, hogy a CEA Sanghajból kiinduló hálózatán keresztül számtalan további úti cél felé repüljenek tovább a Budapestről induló utasok.

A Dreamliner gépeken összesen 285 férőhely lesz, négy osztályos elrendezésben. Az első osztályon 4, a Business osztályon 26, a Premium Economy osztályon 28, míg az Economy osztályon 227 ülőhely várja az utasokat.

A bulinegyedben lévő Spíler Sanghajban tartott sajtótájékoztatót kínai teaszertartás és tradicionális zenei bemutató kísérte.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.