TOP 10 attrakció Szegeden

A különleges szépségű és varázslatos hangulatú Szegedet képtelenség megunni. A Dél-Alföld fővárosában  az első, a második, és a sokadik látogatásra is találunk érdekes programot, izgalmas látnivalót. Összegyűjtöttük a legjobbakat.

Fogadalmi templom

A látnivalók sorában az élre kívánkozik a város jelképének számító Szegedi Dóm. A szegediek a várost elpusztító Nagyárvíz (1879) után tettek fogadalmat a nagyszabású katolikus templom megépítésére. Az épületet 1930-ban szentelték fel, ez lett az ország negyedik legnagyobb temploma. 2016-ban új közösségi tereket alakítottak ki benne: multifunkciós kiállítóteret, zarándok büfét, art shopot és könyvesboltot.

Dömötör-torony

A város legrégibb építészeti emléke a Dóm előtt áll. A 4. században élt Szaloniki Szent Demeter vértanú tiszteletére emelt templom maradványát a szegediek Dömötör-toronyként emlegetik. Interaktív kiállításain a keresztelés történetével és a torony építéstörténetével ismerkedhetünk meg.

Új zsinagóga

Az 1903-ban átadott, eklektikus zsinagóga épületét Róth Miksa műhelyében készült üvegablakok, szimbolikus tartalmú üvegkupola teszi különlegessé, belső terét elefántcsontszín, arany és kék díszítések ékesítik. Oltára, frigyszekrénye, menórái, falfestményei szintén figyelemre méltóak. A falai között koncerteket is tartanak.

Vadaspark

A belvárostól mindössze 2,5 kilométerre lévő vadaspark 2019-ben ünnepli fennállásának 30 éves évfordulóját. A népszerű állatok (zsiráf, szurikáta, ázsiai elefánt) mellett olyan ritkaságok is megtekinthetők itt, mint a sörényes hangyász, a fossza, vagy a ködfoltos párduc, földrészek szerinti bontásban. Augusztus 30-án Állatkertek Éjszakájára várják a látogatókat, látványos állatetetésekkel, izgalmas bemutatókkal.

Napfényfürdő Aquapolis

A „vízi város” 4400 négyzetméteres vízfelülettel és Európa leghosszabb, éves üzemelésű vízi csúszdájával büszkélkedhet. Összesen 13 beltéri csúszda, sodrófolyosók, pezsgőágyak várják a vízimádó kicsiket és nagyokat, kültéri wellnessmedence és csendes wellnessrészleg nyújt kikapcsolódást. Nyári szezonban ott a SZUE Strand is, csúszdákkal, élmény- és úszómedencével, gyermekpancsolókkal.

Rakpartfeszt – Kézműves Sörünnep 5.0

A Huszár Mátyás rakparton megrendezett esemény szlogenje szerint „a galaxis sötét (stout) és világos (ale) oldalának sörfőző lovagjai augusztus végén, Szegeden csapnak össze”! A régió legnagyobb CraftBeer őrületét augusztus 16–20. között rendezik meg.

SZIN

Évről évre több ezer fiatal (és magát fiatalnak érző) zenerajongó keresi fel a város védjegyévé vált fesztivált. Az augusztus 28–31. között zajló nyárzáró bulit kár volna kihagyni, fellép többek közt a Clean Bandit, Rúzsa Magdi, az Anna and the Barbies és a Follow the Flow. 

Szegedi Szabadtéri Játékok

A város másik, emblematikus programsorozatának keretében augusztus 17-én a Titanicot, augusztus 18–19-én a Hófehérke és a hét törpe című előadást lehet megtekinteni.

Városismereti séták

A regisztrációhoz kötött programok során a történelmi jeles napok nyomába eredhetünk, töviről hegyire megismerhetjük a Széchenyi teret, vagy motívumvadász felfedező sétára indulhatunk.

Bob Dylan a Reök-palotában

A kulturális események közismert színhelyén, a magyar szecesszió egyik ékkövének tartott Reök-palotában július 25. és szeptember 22. között Bob Dylan-kiállítást kereshetünk fel.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.