TOP 10 attrakció Budapesten

Fővárosunk nem csak a külföldi látogatóknak rejt izgalmakat. Több emblematikus látnivaló megújult a közelmúltban,
új létesítmények nyitották meg kapuikat, és egyre több
a fővárost izgalmas aspektusból bemutató program.

Szépművészeti Múzeum

Az újjászületett attrakciók közül az egyik legnagyobb „durranás” kétségkívül az újra látogatható Szépművészeti Múzeum. Az átfogó rekonstrukció során megszépült-megújult a múzeumi épület és a kiállításokat is újrarendezték. Ismét eredeti szépségében csodálható a Román Csarnok, óriási élmény a világ legnagyobb, érintőképernyős múzeumi LCD-fala. A tematikus gyűjtemények összesen 125 ezer műtárgyat vonultatnak fel.

Hagyományok Háza

A rekonstrukció után szintén tavaly októberben nyitotta meg újra kapuit a Budai Vigadó. A 120 éves műemléképületben működő Hagyományok Háza a népi kultúra és hagyomány iránt érdeklődőket szolgálja ki. Kiállítások, filmklub, táncház, többféle kurzus szerepel a programban, babakészítésre, szövőtanfolyamra, tánctanításra invitálják a kíváncsiakat.

Orczy Kert

Orczy Kert

A megfiatalodott Orczy Kertben senki nem fog unatkozni: a gyerekek két játszótéren tombolhatnak, mászókák, hinták, kígyóként tekergő csőcsúszdák várják őket. Van sport- és fitnesz-park az edzeni vágyó felnőttek kedvéért, futball- és kosárlabdapályák a labdajátékok szerelmeseinek, tavacska, valamint rengeteg zöld felület a piknikezéshez, kalandpark. 

Duna Aréna

Ha a sportesemények után egy kis testmozgáshoz támad kedvünk, adja magát a 2017-es FINA Világbajnokság fő helyszíneként debütált Duna Aréna. Ha szerencsénk van, a jóleső úszás után a hazai versenyzők felkészülését is megleshetjük a műugró medencénél, szép időben pedig több medencével, vizes játszórésszel, wellnessrészleggel vár a Dagály Strandfürdő.

Panoráma Kilátó

A belváros közepén fölénk tornyosuló Szent István-bazilikába sokan ellátogatnak, ám azt kevesen tudják, hogy a tornyot körülfutó Panoráma Kilátóból felülről is rácsodálkozhatunk a városra.

Főzőkurzusok

Egy jó indiai, egy gyors olasz, vagy egy csokoládés édesség? A főzőkurzusok ma már épp úgy hozzátartoznak Budapest kínálatához, mint a szabadulószobák. Édes és sós finomságok, hazai és nemzetközi ízek közül választhatunk több helyszínen. Ha külföldi is van a csapatban, a piaclátogatással és pálinkakóstolással egybekötött verziót válasszuk. 

Városnéző séták

Az unalmas városnézések kora lejárt, az alternatív városnéző séták izgalmas tematikák szerint vezetik végig a látogatókat Budapest utcáin. Édes ízek, bűnügyi történetek nyomába eredhetünk, ital- vagy sörtörténeti sétára indulhatunk, elmerülhetünk a kávéházi kultúrában, vagy felfedezhetjük a török idők nyomait, például a Rózsadombon.

Tuk Tuk taxik

Ha a Hop on Hop of busz unalmas, üljünk tabletekkel és hangszórókkal felturbózott TukTukra, vagy hagyjuk, hogy a PocketGuide végigvezessen a városon.

Guckler Károly kilátó

Megéri felkapaszkodni a Hármashatár-hegy tetejére, a nyolcszögletű Guckler Károly-kilátópont felső emeletéről gyönyörű a panoráma Budapestre és a Dunára. A hegyen a közelmúltban egy 3,5 kilométer hosszú, interaktív tanösvényt is létrehoztak két kilátóponttal.

Guckler Károly kilátó

Budakeszi Vadaspark

Lustán cammogó medvék, simogatásra vágyó őzek, veszekedő vadmadarak láthatók az „Erdő kapujaként” is emlegetett Budakeszi Vadasparkban. Csabi, a hiúz, Mucika, az aranysakál, Chili, a róka garantáltan levesz bennünket a lábunkról, állatsimogató, falusi udvar, játszótér, kalandpark is van. 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.