Wellnessközpont Tusnádon

Előrehaladott állapotban van a tusnádfürdői wellnessközpont építése, amelynek ünnepélyes megnyitására az eredeti tervekkel ellentétben már novemberben sor kerülhet – jelentette be Albert Tibor polgármester.

Előrehaladott állapotban van a tusnádfürdői wellnessközpont építése, amelynek ünnepélyes megnyitására az eredeti tervekkel ellentétben már novemberben sor kerülhet – jelentette be Albert Tibor polgármester.Az elöljáró emlékeztetett: az 1300 fő befogadására alkalmas központ összesen hat medencét foglal magában – három termálvizes fürdőt, egy jacuzzit, egy úszó-, valamint egy, négyévesnél kisebb gyerekek számára készült medencét.

Emellett négy szauna, egy masszázsszalon és két kiszolgálóhelyiség áll majd a turisták rendelkezésére. „A wellnessközpont az utóbbi évek legfontosabb beruházása, amelynek köszönhetően várhatóan háromszor több turista látogat ide. Az idegenforgalomból származó bevételekből olyan további terveket fogunk megvalósítani, amelyek visszaadják Tusnádfürdő egykori népszerűségét” – fogalmazta meg a polgármester.

A kivitelező cég jelenleg a termálvizet felszínre hozó forráson dolgozik, a szükséges 900 méterből már 630 méteres mélységig ástak le – részletezte Albert Tibor, aki arról is beszámolt, hogy az építést végző cégnek a szerződés értelmében decemberig kell befejeznie a munkálatokat. Hozzátette: már többen is jelentkeztek a központ leendő munkaköreinek betöltésére, a versenyvizsgára szeptemberben kerül majd sor, az alkalmazottakat pedig egy magyarországi központban fogják kiképezni. A tusnádfürdői wellnessközpont megépítéséhez szükséges 21 millió lej nagy részét a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium biztosította.

Az idegenforgalom egyébként a ma már alig másfél ezer lakosú, Hargita megyei fürdőváros egyetlen gazdasági tevékenysége, ezért ezen a téren kell továbbgondolni a fejlesztési stratégiát, vallja az elöljáró. Ebből kiindulva döntöttek úgy három évvel ezelőtt, hogy sípályát kellene létesíteni, az önkormányzat és a vállalkozói szféra összefogásából pedig ez egy év alatt meg is valósult. Jelenleg javában zajlik az ingatlanok felújítása is, az igen romos állapotban levő könyvtárépület felújítását például úgy oldják meg, hogy az ott fiókintézetet nyitó OTP Románia Bank tíz évre kifizette a bérleti díjat, s ebből finanszírozni lehet a munkálatok ellenértékét. Albert Tibor úgy véli, a természeti látványosságok mellett fontos, hogy különböző programokkal is a városba csalogassák a turistákat, ezért évente szerveznek kerékpárversenyt, maratont, triatlont, gasztronómiai napokat

 

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.