Villanyautóval Ipolytarnócon is

Újabb szolgáltatással bővült az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület kínálata: már használtató Nógrád-megye északi részének első villanyautó-töltő állomása.

Ezzel lehetővé vált, hogy elektromos autóval is felfedezhető legyen a határon átnyúló Novohrad-Nógrád Geopark turisztikai kínálata, aminek eddig a töltőállomás hiánya jelentette a legnagyobb gátját.

A területet működtető Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai hálózatának munkatársai több bemutatóhelyen is használnak elektromos autókat a munkavégzésük során a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében, így a tervezésnél és a működtetés végiggondolásánál a saját tapasztalataikra tudtak építeni – nyilatkozta Nagy Júlia, a BNPI Kommunikációs és Ökoturisztikai Osztályának vezetője, aki legtöbbször maga is villanyautóval közlekedik.

A jelen fejlesztés célja első körben az, hogy Nógrád megye északi része a Budapestről és / vagy Szlovákiából érkező villanyautósok számára is elérhető legyen. A Type2 töltési lehetőség mellett – amíg az autó töltődik – az Ipolytarnócra érkező vendégek részt vehetnek a geológiai tanösvény túrán és a 4DX moziban egy időutazáson, bejárhatják a lombkorona tanösvényt, vagy felfedezhetik a terület tanösvény hálózatát. A töltési lehetőség lehetővé teszi a térség felfedezését csillagtúra-szerűen is.

A BNPI ebben az évben szintén környezetvédelmi szempontokra építve újította meg az online is vásárolható Smart QR kód alapú belépőjegy-rendszerét, valamint alakította ki a GUIDE@HAND BNPI offline is használható mobilalkalmazást.

Az elektromos autótöltő használata időpont-foglaláshoz kötött, a geológiai tanösvény túrajegyet vásárlók számára ingyenes, regisztrálni a www.osmaradvanyok.hu oldalon lehet.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.