Világsztárok a Müpában

A 2018/19-es évadban 14 bérlettel, világsztárokkal és egy különleges VR házbemutató túrával várja a közönséget a Müpa – hangzott el a keddi tájékoztatón.

Káel Csaba vezérigazgató hosszan sorolta a Budapestre látogató világhírű művészeket. Köztük legendás karmesterek adják majd egymásnak a karmesteri pálcát, mint Sir John Eliot Gardiner, Sir Simon Rattle és Fischer Ádám, valamint egy fiatal görög-orosz sztár, Teodor Currentzis.

Az Évad Művésze az orosz virtuóz, Gyenyisz Macujev, az Évad Együttese címet pedig a Magyar Állami Népi Együttes kapta. Mindkettőjüktől három-három előadás várható az idei évadban. A szezon egyik csúcspontja Olga Peretyatko áriaestje lesz, de a kamaramuzsika kedvelői is kiváló külhoni és magyar sztárokat hallgathatnak, Várdai Istvántól Baráti Kristófig. Folytatódik a szoros együttműködés a Budapesti Fesztiválzenekarral, az Európai Hidak 2018 fókuszában a Baltikum és Lengyelország áll.

Olga Peretyatko
Fotó: Alikhan

A sokak által várt egész napos zenei maraton ez alkalommal Debussy és Ravel életművét járja körül. A Wagner-rajongók számára örömhír, hogy júniusban két alkalommal is látható lesz a teljes Ring, azaz A Nibelung gyűrűje tetralógia, Fischer Ádám vezényletével.
Szeptemberben Baráth Emőke és Philippe Jaroussky már összeszokott párosként érkezik. A műfaji sokszínűség jegyében különleges tánc- könnyűzenei és világzenei előadások, valamint újcirkuszi produkciók színesítik a programkínálatot, a klasszikus jazztól a swingig számos irányzat kedvelői választhatnak a koncertekből.

Június 29-én a legendás King Crimson zenekar lép fel a Müpa színpadán. A jegyek már elfogytak az előadásra.
Fotó: Müpa

Bizonyára idén is népszerű lesz a Hej, June! fesztivál. Sokan várták kedden a különleges virtuális valóság (VR) technológiával készített házbemutató filmet és applikációt. A látogatók speciális szemüvegek segítségével, magyar és angol nyelven is elérhető, vezetett virtuális séták keretében ismerkedhetnek az épülettel, ugyanakkor ízelítőt kaphatnak a programkínálatból is.

Amint azt a vezérigazgató hangsúlyozta, kiemelt figyelmet fordítanak családi programokra és a legfiatalabb korosztályra, hiszen belőlük lesznek majd a Müpa jövőbeni hűséges látogatói. Akik száma eddig sem volt csekély, hiszen ma már több generáció vált a 13. születésnapját most ünneplő kulturális központ törzsközönségévé.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.