Vietnamba utazni minimum 10 napra érdemes

Vietnam turisztikai kínálata mutatkozott be a napokban Budapesten. Az üzleti megbeszélések után a Vietnami Nemzeti Turisztikai Hivatal főigazgatója, Nguyen Van Tuan tartott előadást a két ország közötti turisztikai kapcsolatról.

Bár Vietnam még mindig fejlődő országnak tekinthető, ahol a mezőgazdasági termények – rizs, kávé, kesudió – jelentik a legfőbb exportcikket, a turizmus is gőzerővel fejlődik.

Növekvő beutazás

Néhány meglepő számadat jelzi a növekedés tempóját: 1994-ben csupán egymillió külföldi turista kereste fel Vietnamot, 2015-ben számuk elérte a nyolcmilliót, az idén pedig várhatóan 16 millióra nő. A külföldi látogatók közül kétmillióan Európából érkeznek. Bár Magyarországról tavaly 30%-kal nőtt a turistaforgalom az előző évihez képest, az még mindig szerénynek mondható.

Vietnam

A 94 millió lakosú Vietnam küldőországként is egyre jelentősebb, mivel gyorsan erősödik a középosztály.

Nguyen Tien Thuc, Vietnam budapesti nagykövete kiemelte, hogy a vietnami vízum beszerzése könnyű és gyors, és reményét fejezte ki, hogy hasonló eljárásra számíthatnak honfitársai is, amikor magyar vízumot igényelnek.

E-vízum is elérhető

Mint elhangzott, immár 46 ország, köztük hazánk polgárai is jogosultak vietnami e-vízum igénylésére, így akár otthonuk kényelméből intézhetik a 25 dollárba kerülő beutazási engedélyt. Érdekesség ugyanakkor, hogy több tucat ország, köztük több uniós tagállam (például az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország) polgárai vízummentesen utazhatnak be Vietnamba.

Vietnam

Kiváló adottságok és ASEAN Tourism Forum

A vietnami turisztikai kínálattal kapcsolatban elhangzott, hogy a 2500 kilométer hosszú tengerparttal rendelkező ország felfedezéséhez minimum 10 nap szükséges. A kulturális és az ökoturizmus mellett a tengerparti üdülés is a kiemelt turisztikai termékek közé tartozik. Az országban több mint 60 nemzetiség él, az ő különleges kultúráik speciális vonzerőnek számítanak.

A globális turisztikai szakma krémje jövő év január 14-18. között az észak-vietnami Ha Long-öböl névadó városában, Ha Longban találkozik az ASEAN Tourism Forum (ATF) alkalmából, amelyre várják a magyar szakembereket is.

Vietnam

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.