Vásárlás konténerplázából Bécsben

Tizenöt használt hajókonténerből áll Ausztria első konténerplázája, amely egy hete nyitotta meg kapuit az osztrák fővárosban. Dizájnerüzletek, kávézók, biopiac és kényelmes pihenőhely várja a vásárlókat.

A Krieauban, a Wirtschaftsuniversität (WU, Gazdasági Egyetem) tőszomszédságában épült meg Ausztria első konténerplázája, a Stadtbiotop. A londoni Boxpark és a zürichi Frau Gerolds Garten mintájára kialakított létesítmény egy beépítendő terület átmeneti hasznosítását oldja meg.

A bevásárlóközpont 15 átalakított hajókonténerből áll, ahol elsősorban fiatal dizájnerek kínálják termékeiket, de az adidas is beköltözött az egyik konténerbe. Természetesen biopiac, tágas pihenőtér, borbár, hamburger és koktélok is várják az érdeklődőket. Ahogy maga a bevásárlóközpont is csak ad hoc jelleggel épült és egy év múlva egy városrész építési területének adja át a helyét, úgy az üzlethelységek és a program is változó. Augusztus 7-én és 8-án például bolhapiaccá változott, és bármikor jelentkezhetnek új bérlők is a konténerekbe. Az üzlethelyiségek bérleti díja – nagyságtól függően – heti 350 és havi 2.000 euró között mozog, de közös konténerhasználatra is van lehetőség.

A Stadtbiotop nyáron készült el és egy rövid bevezető időszak után július 30-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy 2015. nyarán újra be is zárjon. Ekkor kezdik meg ugyanis a Viertel zwei nevű városrész építését, ahol mintegy ezer lakás és 50-70 ezer négyzetméternyi iroda létesül. A konténerpláza pedig egyszerűen továbbáll a következő beépítetlen területre.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.