Városnézés kétéltű járművekkel Tokióban

Sky Duck néven kétéltű városnéző járműveket állított forgalomba egy cég Tokióban. A „csobbanós körútként” hirdetett utakon a szokatlan buszok a japán főváros utcái mellett annak egyik folyóján is végighaladnak.

A Hinomaru busztársaság által 2800 jenes (6400 forint) áron kínált városnéző körutak a 634 méter magas Skytree torony környékéről indulnak, majd a környező városrész és a zen kertjéről híres Arakava park megtekintését követően egy negyed órás hajókázással zárulnak a Nagagava folyón – írta az Aszahi Simbun japán napilap.

A budapesti RiverRide-hoz hasonló, „Sky Duck” névre keresztelt, 41 személyes, 12 méter hosszú és két és fél méter széles, hajótestre emlékeztető karosszériájú buszok a kerekek mellett hajócsavarral is rendelkeznek, amelynek köszönhetően óránként 13 kilométeres sebességet képesek elérni a vízen.

A nem mindennapi járművekből jelenleg csak kettő üzemel Tokióban, de a nagy érdeklődésnek köszönhetően a Hinomaru reményei szerint hamarosan már 10 vagy több hasonló busz járhatja a japán főváros utcáit és folyóit.
A terjeszkedés egyetlen akadálya, hogy a buszoknak speciális rámpára van szükségük a vízbe csobbanáshoz, amelyből jelenleg kevés áll rendelkezésre a csatornákban és folyókban amúgy bővelkedő Tokióban. A fővárosi vezetés és a kerületi önkormányzatok már jelezték, hogy a vízparti közösségek felélesztésének és a turizmus fellendítésének érdekében hamarosan újabb rámpák építésébe kezdenek.
Tokió mellett Japán számos városában üzemel már hasonló szolgáltatás, többek között Oszakában, Kóbéban, Nagaszakiban és Naganóban is.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.