Utazás 2018: fókuszban Marokkó és Hévíz

41. alkalom, két pavilon, 25 ezer négyzetméter, 280 kiállító, 21 ország – ezek az idei Utazás kiállítás számai, amelyet korábban a találkozások vásárának is aposztrofáltunk már, hiszen ez a funkciója legalább olyan hangsúlyos, mint a nagyközönség megnyerése. Az idei díszvendégek Marokkó és Hévíz.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén idén újra két pavilonban mutatkoznak be az utaztatók országok, városok és térségek, az A pavilon hagyományosan a külföldi desztinációké és a kiutaztatásé, a B pavilon pedig a belföldi turizmusé.

A kiállítás külföldi díszvendége Marokkó, aminek a két ország közötti egyre szorosabb turisztikai együttműködés adja az apropóját. Mint ismert, tavaly ősztől heti két járattal köti össze Budapestet Marrakessel a Ryanair, a Wizz Air pedig szintén heti két járatot kínál Agadirba, illetve Marokkóban tartja idei tavaszi közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. A kiállítás sajtótájékoztatóján Kamal Arifitől, Marokkó budapesti nagykövetének helyettesétől azt is megtudtuk, hogy tárgyalások folynak egy harmadik repülőjárat elindításáról is, amelyet a Royal Air Maroc indítana Casablanca és Budapest között. Mint mondta, nemcsak a kiutazást, de a beutazást is erősíteni szeretnék az együttműködés révén.

 

Az Utazás Kiállítás egyik díszvendége Marokkó lesz

 

A belföldi díszvendég, Hévíz részéről Papp Gábor polgármester mutatta be röviden a település turizmusát, amely 2017-ben impozáns számokat tudott felmutatni: a vendégéjszakák száma jelentős növekedést produkálva meghaladta az 1,2 milliót. Mint kiemelte, a szép eredményekben nagy szerepe van a szolgáltatók összefogásának és együtt gondolkodásának, az önkormányzat külkapcsolatokért kifejtett erőfeszítéseinek. A fejlődés folyamatos, a következő években jelentős beruházások valósulnak meg a repülőtéren, és Hévíz városa ezen felül is 9 milliárd forintos támogatási forrással gazdálkodhat. Harmadik éve forgatják vissza az idegenforgalmi adó felét a szobakiadók minőségfejlesztésre pályázati formában, és még számos más intézkedés is segíti a turizmus további fejlesztését, amelyeket a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. tart kézben és irányít.

Az Utazás kiállítás újdonságai közé tartozik, hogy a sok színes program mellett idén lesz Gasztroudvar, a gasztronómiai kínálat bővítésére, és Járatlan utakon címmel utazó bloggerek osztják meg tapasztalataikat és tuti tippjeiket az érdeklődőkkel – tájékoztatott Rafay János üzletágigazgató.

A szakmai programok március 1-jén és 2-án várják a látogatókat izgalmas témákkal, a regisztráció már megkezdődött, a részvétel ingyenes.

A vásárhoz kapcsolódóan idén is lesz Bringaexpo, Futó Expo, Afrika Expo, valamennyi esemény egy jeggyel látogatható. A kiállítás minden nap 10.00-kor nyit és 18.00-kor zár, a zárónapon 17.00-ig tart nyitva.

Információk: http://utazas.hungexpo.hu/

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.