Újra itt a hamu

Az ír repülési hatóság (IAA) hétfőn közölte, hogy másnap Írországban hat órára leáll a légi közlekedés az izlandi vulkánkitöréstől származó hamufelhő okozta veszély miatt. Észak-Írország és Skócia légterében is részleges zárlat került érvénybe. A zárlatot 6 óra elteltével feloldották.

Hat órára lezárták az ír, valamint az észak-írországi, és skócia feletti légtereket. Magyarországon csak egyetlen járatot érintett az azóta már véget ért tilalom, de könnyen lehet, hogy nem ez volt az utolsó.

 

A brit polgári repülési hatóság (CAA) repülési tilalmat rendelt el Skócia egyes részei felett, és a greenwichi idő szerint reggel hattól zárva lesz Észak-Írország légtere is, mivel nő a vulkáni hamu légköri koncentrációja. A korlátozás miatt nem üzemel a belfasti és derry repülőtér.

Az ír repülési hatóság (IAA) hétfőn közölte, hogy másnap Írországban hat órára leáll a légi közlekedés az izlandi vulkánkitöréstől származó hamufelhő okozta veszély miatt. Az intézkedés csak az Írországból induló és oda érkező repülőgépeket illeti, az ország légterén átrepülhetnek a Nagy-Britanniából és Európából érkező gépek.

Ennek megfelelően ma délben törölték a Malév Dublinból délben érkező járatát is, az esti, ír fővárosba tartó gép ugyanakkor már felszállhat, kettő órakor ugyanis megnyíltak a korábban lezárt zónák. A mindössze 6 óráig tartó zárlat könnyen lehet, hogy nem az utolsó volt, a hét további részében, illetve a nyár folyamán sem kizárt, hogy a hatóságok hasonló intézkedésekre kényszerűlnek.

 

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.