Újabb hosszútávú járatok a Lufthansával

2017. november 8-ától hetente ötször közlekedik a német légitársaság Berlin és New York között, és újraindul a Düsseldorf-Miami járat, nyártól pedig Frankfurtból Shenjangba is eljuthatunk. Eközben az Eurowings flottája is új géppel bővül.

Minden hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton 17:35-kor száll fel a német fővárosból egy Airbus A330-300-as, majd helyi idő szerint este 21:35-kor száll le New York-ban a John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtéren. Németország felé késő éjjel indul vissza a járat New York-ból majd másnap 12:15-kor landol a berlini Tegel-en.

A Düsseldorf – Miami járat szintén november 8-ától, hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken teljesíti a két város közötti mintegy kilenc órás utat. Düsseldorfból 12:05-kor száll fel a légitársaság Airbus A330-300-asa, amely 17:50-kor ér a floridai városba. A visszafelé induló járat 19:30-kor száll fel és másnap reggel 9:30-kor landol Észak-Rajna-Vesztfáliában.

A 2018-as nyári menetrendben a Lufthansa újból elindítja a Frankfurt – Shenjang járatát. Az LH782-es járat március 27-én indul először Frankfurtból a számos német cégnek otthont adó ázsiai városba. A járat minden kedden, csütörtökön és szombaton jár majd, az útvonalon közlekedő A340-300-as 17:50-kor száll fel és másnap reggel 9:55-kor érkezik meg Ázsiába. Az LH783-as járat pedig délután 13:15-kor indul vissza és 18:10-kor landol a Majna-parti metropolisz repülőterén.

Az Eurowings szintén bővíti hosszú távú járatait a téli menetrendtől kezdve mind Köln/Bonnban mind Düsseldorfban. November 8-ától a hat, Köln/Bonnban állomásozó Airbus A330-as interkontinentális gép mellé egy hetedik csatlakozik, amely a közeljövőben a Düsseldorf és a Karib-térség közötti járatokat szolgálja ki.

A Eurowings tovább gyorsítja az interkontinentális kínálatának bővítését 2018 nyarától és tíz gépre emeli a hosszú távú repülőgépeinek számát. A bővülés nagyon erős jelenlétet biztosít a légitársaságnak Észak-Rajna-Vesztfáliában, és legalább hét repülőgéppel fogja kiszolgálni az interkontinentális járatokat. A célállomások között az USA számos népszerű városa, de a Karib-térség és a Távol-Kelet is elérhető lesz. A Lufthansa új Berlin-New York és Düsseldorf-Miami útvonalait 2018 nyarától átadja a Eurowings-nek, ezzel Berlin Tegel-ről is indít az Eurowings hosszú távú járatokat.

Az Eurowings jövőre Münchenben is bővíti a diszkont modellben működő hosszú távú termékeit. Március végétől három Airbus A330 állomásozik majd Münchenben, amelyek a Eurowings bajor fővárosból induló hosszú távú járatait szolgálják ki.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.