Új útvonalak és járatszám-bővítés a Wizz Airnél

Lisszabon és Maastricht a Wizz Air két új tavaszi célpontja, ám a téli menetrendben 10 városba növelik a járatok sűrűségét, és hamarosan érkezik a kilencedik gép a budapesti bázisra.

Budapestről március 30-án indulnak a járatok Lisszabonba, május 15-én pedig Maastrichtba. A portugál fővárosba egyelőre heti két járat indul, hétfőn és pénteken, Maastrichtba hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek a gépek.

Az október végén kezdődő téli menetrendi időszakban 10 célállomásra – London Luton-ra, Brüssszel Charleroi-ba, Eindhovenbe, Milánó-Malpensára, Barcelonába, Madridba, Malmöbe, Stockholm Skavsta-ra, Bariba és Alicantébe – többször közlekednek a gépek. Ugyanakkor kérdéses a bakui járat sorsa: az azeri fővárosba a nyári menetrend végéig tart a Wizz Air útvonal kijelölése, ráadásul az azeri földi kiszolgálási díjak is emelkedtek, ez pedig megkérdőjelezi a járat nyereséges üzemeltetését. Mindenesetre a tárgyalások zajlanak, a légitársaság foglalási rendszerében október végi indulásig még foglalhatóak az azeri járatok.

A hamarosan érkező 9. gép pedig 15, vagyis félmillió hellyel százalékkal növeli meg a hazai ülés-kapacitást, így a Wizz Air vezetői bíznak benne, hogy a magyar piacon mutatott fejlődés eddigi üteme nem törik meg.

A Wizz Air jelenleg 53 gépes flottát üzemeltet, amellyel 10 ország 18 bázisáról repül 36 ország 101 célállomására, összesen több mint 300 útvonalon. A cég a július végén befejeződött pénzügyi évben 14,7 millió utast szállított, és növekedése Magyarországon is töretlen: 27 ország 37 városát érhetik el közvetlenül a magyar utazók.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.