Új úti célok a Lufthansa Csoport téli menetrendjében

A Lufthansa Csoport légitársaságai az idei téli menetrendben számos új úti céllal bővülve összesen heti 20 380 járatot üzemeltetnek 101 ország 261 célállomására.

Ezen felül 30 partner légitársasággal együtt 18 000 code share járat teszi teljessé a kínálatot, amely így gyakorlatilag az egész világot lefedi. A menetrend 2015. október 25-től, vasárnaptól 2016. március 27. szombatig lesz érvényben.

 

Lufthansa

Ezen a télen a Lufthansa 197 célállomásra összesen heti 9 900 járatot üzemeltet, az interkontinentális kínálatban újdonság a Frankfurtból elérhető Tampa (Florida) szeptember 25-től, október végétől Nairobi (Kenya), majd december elejétől Cancún (Mexikó) lesz elérhető, majd Malé (Maldív-szigetek), Mauritius és Panamaváros egészítik ki a kínálatot 2016. márciusától.

A Lufthansa most először üzemeltet A380-as géptípust a Frankfurt-Hong Kong útvonalon. Bővül továbbá a járatszám Luxemburg irányába, Frankfurtból heti 28, Münchenből pedig heti 24 járat indul a Benelux-államba.

Az új téli menetrend óránkénti csatlakozási lehetőséget kínál Münchenből Düsseldorfba és Berlin-Tegel-re.

Ezen a télen Fokvárost Münchenből lehet elérni. Október 25-étől naponta jár majd egy Airbus A340-600-as négyosztályos kialakításban Dél-Afrikába, és ugyanekkor indul a fuerteventurai, majd október 31-étől a tenerifei járat. Münchenből közvetlen járat indul majd Finnország legnagyobb és leghíresebb sportközpontjába, Kittilä-ba, december 19-étől szombatonként.

 

Germanwings és Eurowings

A Germanwings és a Eurowings 36 ország 100 célállomására indít járatokat, köztük hat tengerentúli városba is. A Germanwings Berlin-Schönefeldre indított járatai teszik egésszé a légitársaságnak a fővárosba szóló menetrendjét: összesen heti 35 járat közlekedik majd Köln/Bonnból és Stuttgartból Berlin-Schönefeldre.

Ezen a télen az új Eurowings először száll fel az osztrák fővárosban létesített központjából és közvetlen járatokat indít Barcelonába, Palma de Mallorca-ra és Londonba. 2015 novemberétől hosszú távú járatokat üzemeltet majd Köln/Bonn repülőteréről Airbus A330-200-as gépekkel. A hat interkontinentális célállomás közül az első a kubai Varadero lesz, majd a thaiföldi Phuket és Bangkok, Dubai, majd a Dominikai Köztársaságban Puerto Plata és Punta Cana lesz az utolsó két állomás.

 

SWISS

Ezen a télen menetrendbe áll a SWISS flottájának új zászlóshajója, a 777-300ER: 2016 januárjától az új repülőgép a Zürich-New York útvonalon közlekedik majd. Az új téli menetrendben a SWISS növeli járatszámát Sao Paoloba (Brazília), Miamiba (Florida), a genfi bázis téli menetrendjében a légitársaság nagyobb sűrűséggel indít járatokat Portugáliába és Oroszországba a megnövekedett téli igényekre reagálva. A SWISS 49 ország 105 célállomására repül ezen a télen.

 

Austrian Airlines

A 2015/2016-os téli menetrendben az Austrian 59 ország 130 célállomására indít járatokat. A légitársaság elsősorban a szabadidős városokra fókuszál, így Miamira (Florida), ahová heti öt járatot indít. Októbertől ugyancsak kínál kapcsolatot Mauritiusra és Colombora (Srí Lanka), novembertől pedig Marrakeshbe (Marokkó).

 

Brussels Airlines

Belgium vezető légitársasága megerősíti vezető szerepét Afrika-specialistaként: október 26-tól új járatot indít Brüsszelből Ghánába: a fővárosba, Accrába hetente négyszer közlekedik járat.

A légitársaság bővíti európai menetrendjét, és heti öt alkalommal indít járatot Brémába. Új desztináció lesz Zágráb (heti hat járat) és Billund (heti 12 járat), valamint Tenerife és Gran Canaria, amelyek heti két alkalommal lesznek elérhetőek.

Az új járatok mellett a légitársaság növeli a járatszámot számos meglévő útvonalán, így több járat közlekedik majd Monroviaba (Libéria), Freetownba (Sierra Leone), Loméba (Togo), Cotonouba (Benin) és Ouagadougouba (Burkina Faso).

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.