Új turisztikai attrakció készül

A mosonmagyaróvári belváros egyik jellegzetes, mûemléki védettség alatt álló egykori magtárépületében a budapesti Csodák Palotája mintájára új, interaktív bemutatóhely megvalósítása kezdõdik. 

A mosonmagyaróvári belváros egyik jellegzetes, mûemléki védettség alatt álló egykori magtárépületében a budapesti Csodák Palotája mintájára új, interaktív bemutatóhely megvalósítása kezdõdik. 

 

A FUTURA Természettudományi Interaktív Központ a város idegenforgalmi vonzerejét is jelentõsen növelheti, ugyanis hasonló a közeli nagyvárosok, Bécs, Pozsony, Gyõr egyikében sem található. Júliusban indulhat a kivitelezés, a létesítményt 2012 tavaszán vehetik birtokba s látogatók.

 

A kiállítás szakmai koncepcióját a Csodák Palotája igazgatója állított össze. Csaknem 3600 négyzetméteren elhelyezett attrakcióinak egy része szorosan kötõdik a Szigetköz vizes közegéhez, míg másik része egy klasszikus „science show”, s az természettudományos ismeretszerzés olyan szórakoztató terepét kínálja majd többek között, mint a vizes „játszótér”, a zsilip mûködése, az aranymosás, de lesz szélcsatorna, szélgenerátor, építõ robot, hangyavár, napelemes repülõ, holdséta, monocikli, szögletes kerekû autó, taposó labirintus, napteleszkóp, suttogó tükör stb. A mûemléképülethez kapcsolódó stílusos bõvítésben a legkorszerûbb oktatástechnikai eszközökkel felszerelt 100 fõs auditórium, továbbá egy idõszaki kiállítótér kap helyet. Ugyancsak egyedi elemként a jelenleg fejlesztés alatt álló, MiniSpaceWorld (MSW) sci-fi világából (Lásd Turizmus Panoráma Bulletin, 2010. április 19.) több, folytonos mozgásban levõ modellel megépített terepasztal adna ízelítõt.
Az új turisztikai attrakciót kiemelt projektként valósíthatja meg a tulajdonos Movinnov Kft., közel 1,3 milliárd Ft-os uniós támogatással. Mint Bella István ügyvezetõ elmondta, számításaik szerint a létesítmény üzemeltetése évi 100 ezres látogatószám mellett fenntartható.

 

A projekt harmonikusan illeszkedik Mosonmagyaróvár jelenleg második körös bírálati szakaszban tartó városrehabilitációs pályázatához, biztosítva egyúttal, hogy az újjászületõ belvárost új funkcióval bõvítse és élettel telítse meg.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.