Új célállomások a Lufthansa téli menetrendjében

Idén télen immár 106 ország 288 városába repülnek a Lufthansa Csoport járatai.

A Lufthansa, a Swiss International Air Lines, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines és a Eurowings összesen heti 24 922 járatot indítanak 106 ország 288 célállomására a 2017/18-as új téli menetrend szerint. Ezen túlmenően több mint 18 ezer codeshare-járatot fognak üzemeltetni mintegy 30 partner légitársasággal közösen.

 

A legfontosabb újdonságok:

Lufthansa

2017. november 8-tól a Lufthansa hetente öt járatot indít Berlin és New York között. Az útvonalat kiszolgáló Airbus A330-300 minden hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton indul útnak nyugat felé. A Lufthansa ezzel 2001 óta először indít nagy távolságú járatot a német fővárosból.

Szintén idén télen indul újra a Düsseldorf – Miami járat a Lufthansa észak-rajna-vesztfáliai utasainak kérésére. A 2017. november 8-án felszálló első járatot heti három követi majd (hétfőn, szerdán és pénteken) a téli szezonban.

A téli menetrend újdonságai közé tartozik az új München – Peking járat, amelyet az új A350-900 fog kiszolgálni, hetente négyszer száll. Emellett Bostonba, Delhibe és Mumbaiba is ez a géptípus indul Münchenből.

Az utasok München és Charlotte (USA), Denver (USA) és Tokió (Japán) között is gazdag járatválasztékból válogathatnak az idén télen.

Október végétől a Lufthansa számos új európai célállomásra repül Frankfurtból: Pamplonába, Genovába, Bariba, Cataniába, Kuusamóba (Finnország), Kolozsvárba és Temesvárra. Szintén új járatok indulnak Frankfurtból Santiago de Compostelába, Reykjavikba, Palermóba és Paderbornba.

A Münchenből elérhető népszerű európai városok köre is bővül: Nantes-tal, Glasgowval és Santiago de Compostelával.

 

Swiss

A téli menetrendben új célállomással egészül ki a Boeing 777-300ER útvonalhálózata, hiszen a svájci légitársaság São Paulóba is repül majd flottája zászlóshajójával. A Swiss idén télen indít először rövid távolságú járatokat a lengyelországi Wrocławba és a szerbiai Nišbe. Ezenkívül a Swiss Berlint és Düsseldorfot is felveszi a kiszolgált repülőterek sorába, és növeli Moszkvába induló járatai számát. A Swiss leányvállalata, az Edelweiss többek között a Kanári-szigetekre is kiterjeszti hálózatát, és 2017 telén repül első ízben a Florida állambeli Orlandóba.

 

Austrian Airlines

Az Austrian Airlines is új tengerentúli úti céllal jelentkezik a 2017/18-as téli menetrendben. A légitársaság Boeing 767 gépe 2017. október 25-én szállít először utasokat a Seychelles-szigetekre. Így az Austrian öt napsütötte célállomást kínál a téli menetrendben: Mauritiust, a Maldív-szigeteket, Colombót, Havannát és Mahét. A légitársaság továbbra is vezető pozícióval rendelkezik a nyugat-európai légitársaságok között Kelet-Európa kiszolgálásában. Az Austrian Airlines összesen 34 városba indít járatokat az idén télen. Ukrajnában négy úti céllal rendelkezik: Kijev, Dnyepropetrovszk, Lvov és Odessza. Közvetlenül Bécsből heti 4 járat repül Lvovba, illetve Odesszába, heti 11 járat Kijevbe, és heti 5 járat Dnyepropetrovszkba, Innsbruckból pedig heti egy járat indul Kijevbe, ami összesen 25 járatot jelent Ukrajnába hetente. Romániában Bukarest, Jászvásár (Iasi) és Nagyszeben (Sibiu) a légitársaság úti céljai – a három városba együtt összesen 41 alkalommal repül az Austrian.

 

Eurowings

A Eurowings a 2017/18-as téli szezonban is folytatja nagy távolságú programja bővítését, de az utasok a rövid és közepes távolságú járatok között is számíthatnak újdonságokra. Az új program egyik kiemelt interkontinentális járata október végétől indul Kölnből/Bonnból heti egy alkalommal Dél-Afrika második legnagyobb városába, Fokvárosba.

Düsseldorf is izgalmas tervekkel készül az idei télre. A Eurowings ezen a repülőtéren is bővíti nagy távolságú útvonalhálózatát. Ennek jegyében négy vonzó üdülőhelyre indít járatokat a Karib-tenger térségében. Heti kétszer repül Punta Canába (Dominikai Köztársaság), csütörtökönként Puerto Platába, péntekenként pedig Varaderóba (Kuba). A négyest a mexikói Cancun teszi teljessé. Ezt az útvonalat heti egyszer szolgálja majd ki a Eurowings december 18-tól.

A légitársaság utasai heti háromszor repülhetnek Düsseldorfból a horvátországi Zágrábba, hetente kétszer a marokkói Marrakeshbe és heti egyszer az egyiptomi Hurghadába.

Az új müncheni légi bázis is bővítést tervez a téli menetrendben. Az új úti célok között szerepel: Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife és Gran Canaria (Kanári-szigetek), Marrakesh (Marokkó) és Lisszabon (Portugália).

A Eurowings ezen túlmenően két új egyesült királyságbeli célállomásra indít járatokat Salzburgból: heti négyet a London-Stansted repülőtérre, heti kettőt-kettőt pedig Birminghambe és Manchesterbe.

 

Brussels Airlines

A Brussels Airlines 10 új napsütötte célállomást vesz fel téli menetrendjébe. Október 29-től Belgium vezető légitársasága heti kétszer indul a brüsszeli légi csomópontból a Zöld-foki szigetekre és a Vörös tenger térségébe, Egyiptomba (Hurghada és Marsa Alam repülőterekre).

A Brussels Airlines a Kanári-szigetekre is sűrűn repül majd. Új járatok indulnak Lanzarotéba és Fuerteventurába, a már meglévő útvonalakon pedig megnő a járatok száma Tenerifére és Las Palmasba. Februártól kezdve Palma de Mallorca és Almeria is közvetlenül elérhető lesz a brüsszeli repülőtérről. További új úti célok a téli menetrendben: Enfidha (Tunézia) és Agadir (Marokkó). Funchal (Madeira) és Bordeaux (Franciaország) eddig csak a nyári menetrendben szerepelt, de mostantól a Brussels Airlines télen is indít járatokat a két városba.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.