Új Accor hotel Strasbourgban

Európa egyik legrégebbi szállodája mostantól az ACCOR lánc MGallery kollekciójához tartozik.Az 1528-ban épült Cour du Corbeau-t 2009-ben újították fel teljesen.

Európa egyik legrégebbi szállodája mostantól az ACCOR lánc MGallery kollekciójához tartozik. Az 1528-ban épült Cour du Corbeau hotelt 2009-ben újították fel teljesen.

 

A hotel szervesen hozzátartozik a történelmi Strasbourg városképéhez, csak egy kõhajításnyira esik a strasbourgi Dómtól és a legszebb, legjobb állapotban megmaradt reneszánsz épületként tartják nyilván. Olyan híres vendégek fordultak meg falai között, mint Nagy Frigyes, II. József császár, Voltaire ill. id. Alexandre Dumas. A Cour de Corbeau tíz kis épületrészecskébõl tevõdik össze, amelyek zegzugos hidacskákkal és átjárókkal vannak összekötve, festõi belsö udvarokkal. Rejtélyes építészeti apróságok díszítik: egy titokzatos címer, egy angyal a homlokzaton, egy holló a kis torony tetején.

 

2009-ben az egész komplexum szanálásra került és minden történelmi elemét értõ kezek restaurálták. A szállodát neobarokk bútorokkal rendezték be, a régi anyagokat pedig korhû stílusban renoválták (homokkõ, macskakövek, belsõ padlóburkolatok, zsindely, sárgaréz, üveg, pala, gránit, kavics stb.).
A szálloda 57 tágas szobája közül mindegyik különbözõ stílusú, mind építészeti, mind dekorációs, mind pedig történelmi szempontból: nagy ablakok, manzárd szobák, privát kis kert. A történelmi környezetbõl nem hiányozhatnak a modern világ „áldásai” sem, mivel minden szobában van LCD TV, íróasztal computer és WiFi csatlakozási lehetõséggel, széf, légkondicionálás, telefon és szobaszerviz.

 

További információ: www.mgallery.com

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.