Turisztikai attrakció Eva Perón sírja

Évente 700 ezren látogatnak el a Buenos Aires-i Recolata temetőbe, ahol Eva Perón nyugszik.

Az Evita című film és musical révén világhírűvé vált ikon végső nyughelyének meglátogatását a Norwegian légitársaság is ajánlja fedélzeti magazinjában.

Eva, vagy ahogyan világszerte ismerik, Evita sírja a politikus halála után 66 évvel is mágnesként vonzza az Argentínába látogatókat. Pedig állítólag nem is biztos, hogy a maradványai az itteni impozáns márvány síremlék alatt találhatók, hiszen holtteste sokáig ismeretlen helyen volt. Eva ma is jelentős rajongói táborral büszkélkedhet világszerte.

Argentína leghíresebb embereinek végső nyughelye található itt egyébként, köztük az ország elnökeié, Nobel-díjasoké és Napóleon unokájáé. Több rangos lista a világ tíz legszebb temetője közé sorolja a Recolatát, ami érthető is, hiszen csodás szecessziós, neoklasszicista és barokk stílusú kriptáival, hatalmas márvány mauzóleumaival meglepő látványt nyújt.

Hosszú utcák kanyarognak a sírok között az 5 és fél hektáros területen. A bejárat neoklasszicista stílusú, dór oszlopokkal alátámasztva, a sírok inkább kis házakra emlékeztetnek. A leggazdagabb argentin családok ma is az itt található kriptákba temetkeznek. A temető természetesen műemléki védelem alatt áll.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.